Típus:
Ártól:
Település:
Árig:
Állapot:
Azonosító:
Rendezés: Véletlenszerü (random)
 
Rendezés: Legújabb
 
Rendezés: Legolcsóbb
 
Rendezés: Legnagyobb alapterület
Galambok, ipari ingatlan
Galambok, ipari ingatlan - Galambokon ipari létesítmény eladó.
34.900.000 Ft.
Zala megyében, Nagykanizsa közelében Galambokon ipari léteíitmény családi házzal kedvező áron eladó.
Zalaegerszeg, lakás
Zalaegerszeg, lakás - Eladó lakás Zalaegerszegen Belvárosban - www.dashaus.hu
13.990.000 Ft.
Belvárosi társasházi használt lakás Zalaegerszegen eladó. Az eladó lakás, akár orvosi rendelőnek, vagy otthonnak, irodának - vállalkozásnak. www.dashaus.hu
Zalaegerszeg, családi ház
Zalaegerszeg, családi ház - Eladó ingatlan különleges helyen Zalaegerszegen - www.dashaus.hu
41.999.999 Ft.
Otthon, vállalkozás? Több generációnak is! Zala megye Zalaegerszeg Alsó-erdő mellett, erdős zöldövezetben, különleges helyen, művelési ágból kivont zártkerti ingatlan eladó. www.dashaus.hu
Zalaegerszeg, Csács, zártkert
Zalaegerszeg, Csács, zártkert - Eladó zártkerti ingatlan Zalaegerszegen Csácsi hegyen. www.dashaus.hu
6.500.000 Ft.
Zalaegerszegen Lakható hétvégi ház, kertészkedésre kisgyerekeseknek, vagy idősebeknek is, sík a telek! Zala megyében. www.dashaus.hu
Öreglak, családi ház
Öreglak, családi ház - Öreglakon Balaton közeli családi birtok eladó
169.000.000 Ft.
Somogy megyében, Balatonhoz közel Öreglakon luxus kivitelű családi ház, családi birtokkal, teljes berendezéssel eladó.

Bankszövetség: az adminisztratívan megemelt kikiáltási ár elhúzhatja az árveréséket

2017.03.06 19:53
Bankszövetség: az adminisztratívan megemelt kikiáltási ár elhúzhatja az árveréséket. A Bankszövetség szerint az ingatlan árveréseknél az adminisztratívan megemelt kikiáltási ár időben akár jelentősen elhúzhatja az eljárást; a szövetségnél úgy vélik, hogy az átláthatósággal és a nyilvánossággal...

Gazdaság-bankszövetség
Bankszövetség: az adminisztratívan megemelt kikiáltási ár elhúzhatja az árveréséket

A Bankszövetség szerint az ingatlan árveréseknél az adminisztratívan megemelt kikiáltási ár időben akár jelentősen elhúzhatja az eljárást; a szövetségnél úgy vélik, hogy az átláthatósággal és a nyilvánossággal biztosítható az árveréseken a legmagasabb ár elérése.

    A végrehajtási törvény tervezett módosítására Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára az MTI megkeresésére úgy reagált: az árverésekbe való esetleges beavatkozásokkal vigyázni kell, az adminisztratívan megemelt kikiáltási ár időben akár jelentősen elhúzhatja az eljárást, a vevő megtalálását, ezalatt a késedelmi kamatok tovább növelik a tartozást.
    A végrehajtási törvény módosításáról szóló javaslatot a KDNP a múlt héten nyújtotta be a parlamentnek. A kisebbik kormánypárt azt kezdeményezte, hogy az ingatlanok becsértékének, azaz kikiáltási árának 100 százaléka alatt ne lehessen a lakásokat elárverezni, és ha egy éven belül a lakást nem sikerül értékesíteni, akkor a becsült érték legfeljebb 80 százalékáig lehessen engedni az árból. Az Országgyűlés törvényalkotási bizottságában hétfőn elfogadott módosító javaslat értelmében ugyanakkor egy év sikertelen árverezés után is csupán a becsérték 90 százalékán lehetne elárverezni a végrehajtás alatt álló ingatlant. A felek közös megállapodása esetén azonban ettől a kikötéstől el lehetne térni, azaz meg lehetne alacsonyabb árban is egyezni. Az előterjesztésről várhatóan kedden szavaznak a képviselők.
    A Bankszövetség főtitkára kiemelte: a legkevésbé forgalomképes, lemaradó vidéki régiókban a kikiáltási árnak a kereslet fölé emelése az adósok fizetőképességének a helyreállítását akár el is lehetetlenítené, illetve pont ezekben a fejlesztésekre szoruló régiókban általánosan is visszafogó hatást gyakorolna a banki hitelezés számos formájára.
    A lakossági jelzálogjog érvényesítésének korlátozása egyrészt emelheti a jelzáloghitelek kamatát, másrészt a fedezetlen, drágább hitelek felé tolja el a kölcsönnyújtást. Így végső soron az újonnan hitelt felvevők számára drágítja meg a hiteleket - mutatott rá.
    Kovács Levente szerint a valódi segítséget jelentő családvédelmi programokat, így például a Nemzeti Eszközkezelő (NET) tevékenységét egy időbeli elhúzódást okozó adminisztratív intézkedés háttérbe szorítaná. Megjegyezte, hogy a NET tevékenységének folytatásához legalább 25 ezer ingatlan megvásárlásához szükséges forrást mostanában kellene biztosítania az államnak.
    A főtitkár kifejtette: a végrehajtási eljárások jelentős részét hagyományosan nem a pénzügyi intézmények, hanem egyéb szervezetek - például a közműszolgáltatók, az adóhivatal, a társasházak - indítják. Ezek az intézmények a saját gyakorlatuk, illetve jogszabályi kötelezettségeik miatt a bankszektornál kevésbé türelmesek, amikor végrehajtást kezdeményeznek, azaz gyakran elenyésző összegű, nem bankhitel eredetű tartozások vezetnek a lakóingatlanok kényszerű végrehajtás alá vonásához.
    A Bankszövetség minden esetben és minden típusú tartozás esetén a folyamatos párbeszéd és a minden lehetséges módon felajánlott együttműködés híve; erre kéri minden tagját, valamint a végrehajtásokat kezdeményező egyéb szervezeteket is. Tapasztalataik szerint a banki ügyfelek döntő többsége nyitott az együttműködésre és a közösen kialakított megoldásra, ezért jelenthetett kibontakozást az adósok túlnyomó többsége számára a kormányzat és a bankok által felkínált lehetőségek széles skálája - fejtette ki.
    Rámutatott ugyanakkor: már hosszú időszak tapasztalatai bizonyítják, hogy vannak adósok, akik nem a lehetőségeik híján nem teljesítenek. Az utóbbi években számos fennmaradó problémás esetben a bankok munkatársai gyakran azzal szembesülnek, hogy bizonyos ügyfelek fizetési készsége az idő múlásával végletesen meggyöngült, a kapcsolatfelvételt is elutasítják. Amennyiben a kötelezettségek semmilyen más módon nem hajthatók be, akkor a bankszektor is rákényszerül a végrehajtás kezdeményezésére - jelezte a bankszövetség főtitkára.
    Kovács Levente hangsúlyozta: fontos, hogy ilyenkor minden eszközzel és figyelemfelhívással azt támogatják, hogy az árverésekre a lehető legnagyobb nyilvánossággal, visszaélésektől mentesen kerüljön sor. Tapasztalataink szerint az átláthatósággal és a nyilvánossággal biztosítható az árveréseken a legmagasabb ár elérése.

Forrás: mti.hu


 


2017.03.06 19:53

x
Ajánlom ismerősömnek:
Én nevem:
Ismerősöm neve:
Én e-mail címem:
Ismerősöm e-mail címe:
Egyéb megjegyzés:

Weboldalunk a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ. A Weboldal használatával Ön beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.