Típus:
Ártól:
Település:
Árig:
Állapot:
Azonosító:
Rendezés: Véletlenszerü (random)
 
Rendezés: Legújabb
 
Rendezés: Legolcsóbb
 
Rendezés: Legnagyobb alapterület
Hévíz, családi ház
Hévíz, családi ház - Eladó családi ház Hévizen Zala megyében. www.ingatlanheviz.hu
51.990.000 Ft.
Zala megyében, Hévíz egyik legkedveltebb, legszebb utcájában, hévízi tófürdő közelében teljesen felújított többszobás 160 m2-es családi ház eladó, Zala megyében. www.ingatlanheviz.hu
Zalaegerszeg, Landorhegy, ikerház
Zalaegerszeg, Landorhegy, ikerház - Eladó Ikerház Zalaegerszeg Landorhegyen - www.dashaus.hu
8.899.000 Ft.
Garzon Panel helyett kertes Ingatlan? Zala megyében, Zalaegerszegen a Landorhegy csendes, zöldövezeti részén, gyorsan birtokba vehető, tégla építésű ikerház egyik fele eladó. www.dashaus.hu
Zalaegerszeg, Ságod, telek
Zalaegerszeg, Ságod, telek - Eladó telek Zalaegerszegen Ságodban. www.dashaus.hu
7.000.000 Ft.
Eladó telek Zalaegerszegen Ságodban az AquaCity Vízicsuszda - és Élményparkkal szemben. Háznak - Külön álló Apartmanok kialakítására ideális, vagy akár befektetésnek is jó lehet. www.dashaus.hu
Zalaegerszeg, Belváros, lakás
Zalaegerszeg, Belváros, lakás - Eladó téglalakás belvárosban Zalaegerszegen - www.dashaus.hu
14.499.999 Ft.
Zala megyében Zalaegerszegen belváros centrumában kétszobás, tágas, egyedi gázfűtéses téglalakás eladó. Akár irodának is jó lehet az eladó Ingatlan. www.dashaus.hu
Zalaegerszeg, Landorhegy, családi ház
Zalaegerszeg, Landorhegy, családi ház - Eladó ingatlan Zalaegerszegen. www.dashaus.hu
17.899.999 Ft.
Két külön bejáratú, két lakrészű, akár két generációnak is jó kertes Ingatlan eladó Zalaegerszegen a Landorhegyen Zala megyében - www.dashaus.hu

Bankszövetség: az adminisztratívan megemelt kikiáltási ár elhúzhatja az árveréséket

2017.03.06 19:53
Bankszövetség: az adminisztratívan megemelt kikiáltási ár elhúzhatja az árveréséket. A Bankszövetség szerint az ingatlan árveréseknél az adminisztratívan megemelt kikiáltási ár időben akár jelentősen elhúzhatja az eljárást; a szövetségnél úgy vélik, hogy az átláthatósággal és a nyilvánossággal...

Gazdaság-bankszövetség
Bankszövetség: az adminisztratívan megemelt kikiáltási ár elhúzhatja az árveréséket

A Bankszövetség szerint az ingatlan árveréseknél az adminisztratívan megemelt kikiáltási ár időben akár jelentősen elhúzhatja az eljárást; a szövetségnél úgy vélik, hogy az átláthatósággal és a nyilvánossággal biztosítható az árveréseken a legmagasabb ár elérése.

    A végrehajtási törvény tervezett módosítására Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára az MTI megkeresésére úgy reagált: az árverésekbe való esetleges beavatkozásokkal vigyázni kell, az adminisztratívan megemelt kikiáltási ár időben akár jelentősen elhúzhatja az eljárást, a vevő megtalálását, ezalatt a késedelmi kamatok tovább növelik a tartozást.
    A végrehajtási törvény módosításáról szóló javaslatot a KDNP a múlt héten nyújtotta be a parlamentnek. A kisebbik kormánypárt azt kezdeményezte, hogy az ingatlanok becsértékének, azaz kikiáltási árának 100 százaléka alatt ne lehessen a lakásokat elárverezni, és ha egy éven belül a lakást nem sikerül értékesíteni, akkor a becsült érték legfeljebb 80 százalékáig lehessen engedni az árból. Az Országgyűlés törvényalkotási bizottságában hétfőn elfogadott módosító javaslat értelmében ugyanakkor egy év sikertelen árverezés után is csupán a becsérték 90 százalékán lehetne elárverezni a végrehajtás alatt álló ingatlant. A felek közös megállapodása esetén azonban ettől a kikötéstől el lehetne térni, azaz meg lehetne alacsonyabb árban is egyezni. Az előterjesztésről várhatóan kedden szavaznak a képviselők.
    A Bankszövetség főtitkára kiemelte: a legkevésbé forgalomképes, lemaradó vidéki régiókban a kikiáltási árnak a kereslet fölé emelése az adósok fizetőképességének a helyreállítását akár el is lehetetlenítené, illetve pont ezekben a fejlesztésekre szoruló régiókban általánosan is visszafogó hatást gyakorolna a banki hitelezés számos formájára.
    A lakossági jelzálogjog érvényesítésének korlátozása egyrészt emelheti a jelzáloghitelek kamatát, másrészt a fedezetlen, drágább hitelek felé tolja el a kölcsönnyújtást. Így végső soron az újonnan hitelt felvevők számára drágítja meg a hiteleket - mutatott rá.
    Kovács Levente szerint a valódi segítséget jelentő családvédelmi programokat, így például a Nemzeti Eszközkezelő (NET) tevékenységét egy időbeli elhúzódást okozó adminisztratív intézkedés háttérbe szorítaná. Megjegyezte, hogy a NET tevékenységének folytatásához legalább 25 ezer ingatlan megvásárlásához szükséges forrást mostanában kellene biztosítania az államnak.
    A főtitkár kifejtette: a végrehajtási eljárások jelentős részét hagyományosan nem a pénzügyi intézmények, hanem egyéb szervezetek - például a közműszolgáltatók, az adóhivatal, a társasházak - indítják. Ezek az intézmények a saját gyakorlatuk, illetve jogszabályi kötelezettségeik miatt a bankszektornál kevésbé türelmesek, amikor végrehajtást kezdeményeznek, azaz gyakran elenyésző összegű, nem bankhitel eredetű tartozások vezetnek a lakóingatlanok kényszerű végrehajtás alá vonásához.
    A Bankszövetség minden esetben és minden típusú tartozás esetén a folyamatos párbeszéd és a minden lehetséges módon felajánlott együttműködés híve; erre kéri minden tagját, valamint a végrehajtásokat kezdeményező egyéb szervezeteket is. Tapasztalataik szerint a banki ügyfelek döntő többsége nyitott az együttműködésre és a közösen kialakított megoldásra, ezért jelenthetett kibontakozást az adósok túlnyomó többsége számára a kormányzat és a bankok által felkínált lehetőségek széles skálája - fejtette ki.
    Rámutatott ugyanakkor: már hosszú időszak tapasztalatai bizonyítják, hogy vannak adósok, akik nem a lehetőségeik híján nem teljesítenek. Az utóbbi években számos fennmaradó problémás esetben a bankok munkatársai gyakran azzal szembesülnek, hogy bizonyos ügyfelek fizetési készsége az idő múlásával végletesen meggyöngült, a kapcsolatfelvételt is elutasítják. Amennyiben a kötelezettségek semmilyen más módon nem hajthatók be, akkor a bankszektor is rákényszerül a végrehajtás kezdeményezésére - jelezte a bankszövetség főtitkára.
    Kovács Levente hangsúlyozta: fontos, hogy ilyenkor minden eszközzel és figyelemfelhívással azt támogatják, hogy az árverésekre a lehető legnagyobb nyilvánossággal, visszaélésektől mentesen kerüljön sor. Tapasztalataink szerint az átláthatósággal és a nyilvánossággal biztosítható az árveréseken a legmagasabb ár elérése.

Forrás: mti.hu


 


2017.03.06 19:53

x
Ajánlom ismerősömnek:
Én nevem:
Ismerősöm neve:
Én e-mail címem:
Ismerősöm e-mail címe:
Egyéb megjegyzés:

Weboldalunk a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ. A Weboldal használatával Ön beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.