Új építésű társasházzal gazdagodik Zalaegerszeg. 2013.03.14

 

A hírek szerint, amint a vevők lekötik a megfelelő számú lakást, elkezdődik a Zalaegerszegi Dél hercegnője 2. új társasház építése.

Ebből az alkalomból osztjuk meg ezt a közel 10 éves cikket, amikor is átadás előtt ált a Dél hercegnője 1. zalaegerszegi, új építésű társasház.

 

Átadás előtt a "Dél hercegnője" 2004.12.08. 21:11

 

A Kossuth utcai Dél Hercegnője társasházat szeptember végén, legkésőbb október elején vehetik birtokukba a tulajdonosok. Az ötemeletes épületben az eredetileg tervezett hatvan helyett 58 lakást alakítottak ki: a legnagyobb 140 négyzetméteres, aztán van 120-as is, többségében azonban 70 és 80 négyzetméter közöttiek a társasház lakásai, melyek között található 12 darab 38 négyzetméteres is, ezeket többségükben nyugdíjasok vásárolták meg a nyugdíjasprogram keretében. Közülük tízen speciális szolgáltatásokat is kapnak.

 

A társasház a jövőnek épült

 

- A Dél Hercegnője a jövőnek épült, ezért sok-sok újdonság található a házban. Most kezdjük a pályáztatást szociális recepciós munkatársak részére, akiknek feladatuk a recepció ellátásán túl ápolási tevékenység is, ezért a diplomás ápolók előnyben fognak részesülni - mondja Matyéka István vállalkozó, a Kiss&Matyéka Kft. ügyvezetője és hozzáteszi: - a recepció és a lakások között lesz kommunikációs lehetőség, az épület egészét öt kamera vigyázza kívülről és a társasházon belül is felszerelnek mozgásérzékelő infrakamerákat. Védjük a házat és az ott élőket. A személygépkocsi-behajtóknál is a kocsik belépését szín, típus és rendszám alapján engedik. 

 

Úgy gondolom, egy mai magyar építészettel foglalkozó vállalkozónak kötelessége a kézművességet visszahozni. Ezért újdonság még, hogy a Zsolnay-évforduló alkalmából az épület erkélyeit díszíti 80 darab napocskát ábrázoló negyedgömb eozin pirogránit porcelán és 500 darab pirogránot prizmát is el fogunk helyezni - folytatja Matyéka István. - A homlokzat díszkivilágítást kap és éppen ma egyeztettem a kertésszel is: a belső udvar 400 négyzetméterén mediterrán díszkertet alakítunk ki, a kertet tulajdonképpen egy betonfödém tetején hozzuk létre 80 centiméter talajtakaróval. Szeretnék egy kis háziszínpadot is, zenélő udvart, ahová mi hívnánk művész vendégeket.
A sok öröm mellett bánata is van a vállalkozónak. Mint mondja, Magyarországon a legnagyobb napkollektor-felülettel rendelkező társasház a Dél Hercegnője, ennek ellenére a környezetkímélő fűtésrendszer támogatására kiírt gazdasági minisztériumi pályázatát elutasították.
- Másik bánatom, hogy nincs annyi dolgos kéz, nincs annyi szakmunkás, amennyi munka még hátravan - mondja.
A társasházban egy orvosi rendelő még nem került eladásra. Három üzletnek még nincs gazdája, de bérlőjelöltek már vannak. Az épületben két bank nyer elhelyezést, lesz cipőbolt, fodrászat, testkultúra-szalon, kozmetika és masszázsüzlet is.

 

Forrás: zalaegerszeg.hu

 

 

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszegen

Ingatlan Zalaegerszeg

 

Lakáshitel, szabad felhasználású hitel, személyi kölcsön, hitelkiváltás

Hitel Zalaegerszeg

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk