Lakásfókusz: differenciált a felelősség a devizahitel problémáért. 2013.03.06

 

Gazdaság-ingatlan-finanszírozás
Lakásfókusz: differenciált a felelősség a devizahitel problémáért

A teljes lakosság sokkal több tényezőt okol a devizahitel válság kialakulásáért, mint a hitelfelvevők, illetve azok, akiknek nincs devizahitelük a Lakásfókusz Elemzési Központ felmérése szerint.
A központ közleménye szerint az 500 fő megkérdezésével készült kutatásukban a megkérdezetteknek a devizahitel-válság kialakulásában közrejátszott öt tényezőt kellett osztályozniuk. A tényezők a következők voltak: a bankok hitelezési politikája, a gyenge forint, a szabályozás és a felügyelet, a csökkenő jövedelmek, valamint a hitelfelvevők nem kellő körültekintése.
A teljes lakosság szerint a devizaválság kialakulását nagyjából ugyanannyira okozta a forint gyengülése, mint a csökkenő jövedelmek, a bankok nem kellően körültekintő hitelezési politikája, vagy a devizaadósok felelőtlen hitelfelvétele és a hiányos szabályozás.
A devizahitellel rendelkezők elsősorban a forintárfolyamot és a szűkülő anyagi kereteiket okolták a kialakult helyzetért.
A kölcsönnel nem rendelkezők szerint - az előbbieken túl - a devizahitelesek tehetnek leginkább a sorsukról.
A felelősség megítélése tehát aszerint változott, hogy mennyire volt érintett a megkérdezett. Így a devizahitellel rendelkezők a felelőtlen hitelfelvételt az átlagnál kevesebben jelölték meg fő tényezőként, míg az ilyen hitellel nem rendelkezők komolyan felelősnek tartják a hitelfelvevőket is. A teljes lakosságot reprezentálók körében enyhébb volt a megítélés, de szerintük felelősek sorsukért a hitelfelvevők is.
A Lakásfókusz Elemzési Központot múlt év nyarán hozta létre egy csapat ingatlanpiaci szakértő és elemző. Célul tűzték ki, hogy elemzéseikkel, tanulmányaikkal - egyfajta civil szerveződés keretében - próbálják meg elősegíteni az ingatlanpiaci problémák megoldását.
 

Forrás: mti.hu

 

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszegen

Ingatlan Zalaegerszeg

 

Lakáshitel, szabad felhasználású hitel, személyi kölcsön, hitelkiváltás

Hitel Zalaegerszeg

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk