Újítsunk vagy ne újítsunk?

Sokakban merül fel a kérdés újítsuk-e fel a lakásunk eladás előtt vagy sem. Erre a kérdésre nem lehet egyértelmű választ adni.
Az egyik kollégám mesélte a következő esetet: kihívták egy házhoz, hogy el akarják adni. Az ingatlannak több hibája is volt, többek közt lyukas volt az ereszcsatorna és ennek következtében csúnyán beázott az egyik fal. Megmondta, hogy ezt sürgősen ki kell javíttatni, a falat ki kell szárítani és újra festetni, és csak így szabad elkezdeni árulni. Az eladó jelöltek nem jelentkeztek többet, így aztán két hónap múlva felhívta őket. Azok elmondták: - Már nem akarjuk eladni a házat. Megcsináltattunk mindent és rájöttünk, hogy remek egy kis házunk van!
 

Szóval a felújítással a következő a baj:
 

  • Nem tudjuk mik a jövendő vevők igényei és teljesen feleslegesen költünk, leverik a zöld csempét, mert kéket akarnak, megcserélik a fürdőt a konyhával, stb.  
  • Másrészt szinte biztos, hogy a felújítás költségét nem tudjuk teljesen érvényesíteni az árban. Ráadásul egy felújítás sok szaladgálást, időt és főként pénzt jelent.

Ugyanakkor egy nagy előnye van a felújított lakásoknak: sokkal egyszerűbb eladni. Sok befektető úgy próbál keresni, hogy erősen leromlott állapotú lakásokat vásárol, majd minimál felújítást végez (azaz mindenből a legolcsóbb, de jónak látszó dolgokat rak be:  Praktikeres akciós csempe, szerelvény, legolcsóbb laminált padló, stb. Ha újonnan felújított lakást veszünk, nézzük meg mi van beépítve, ne mi legyünk a palimadarak.
Egy esetben  nem szabad sajnálni a felújításra a pénzt, ha olyan hibája van az ingatlannak amivel senki sem veszi meg: Ilyen pl. a beázás, penészesedés. Ma már ez hatékonyan gyógyítható, de ennek ellenére csak hihetetlenül nyomott áron lehet eladni egy vizes, penészes lakást.

 

Forrás: http://ingatlanangyal.freeblog.hu/

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszegen

Ingatlan Zalaegerszeg

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk