OTP Lakástakarék: középtávon megtérül az energetikai korszerűsítés. 2013,05.03
 

Gazdaság-energetika
OTP Lakástakarék: középtávon megtérül az energetikai korszerűsítés

Kevesebb mint nyolc év alatt megtérül a csökkenő fűtésszámla által egy átlagos sátortetős ház energetikai korszerűsítése - állapította meg az OTP Lakástakarék Zrt. egy 25 lakásból álló mintaprojekt tapasztalatai alapján.


Az OTP Lakástakarék arra kereste a választ, hogy a fűtési költség megtakarításából finanszírozni lehet-e a beruházást a lakás takarékpénztári megtakarítással kombinált hitellel. A válasz szinte minden esetben igen volt - közölte a cég az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.


A mintaprojektben szereplő 25 lakás között volt 1920-ban épült földszintes családi ház, hatvanas években felhúzott sátortetős ház, a kilencvenes években épült ikerházi lakás, a kétezres évek elején készült tetőteres ház, valamint sorházi lakás is.


Az energetikai korszerűsítés átlagos költsége a következő volt: a homlokzati hőszigetelés 1,5 millió, az ajtó-ablak csere 700 ezer, a kazáncsere pedig 750 ezer forint. A legdrágább a napkollektor felszerelésével kombinált kazáncsere volt, amely 2,5 millió forintba került.


Egy tipikus sátortetős ház hőszigetelése és ablakcseréje 1,4 millió forintba kerül, ez egyharmados fűtésiköltség-csökkenést eredményez, amely alapján kevesebb mint 8 év alatt térül meg a beruházás - állapította meg közleményében az OTP Lakástakarék Zrt.
Hozzátette: a mintaprojektben az 1970 és 1990 között épült házaknál volt a legrövidebb a felújítás megtérülési ideje.

 

Forrás: mti.hu

 

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszegen

Ingatlan Zalaegerszeg

 

Lakáshitel, szabad felhasználású hitel, személyi kölcsön, hitelkiváltás

Hitel Zalaegerszeg

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk