Mintegy kétmilliárd forintos energia megtakarítási pályázatot nyújt be Zalaegerszeg. 2013.01.11



Összesen mintegy kétmilliárd forintból megvalósuló, energiamegtakarítást célzó felújításra és korszerűsítésre nyújt be pályázatot Zalaegerszeg önkormányzata. A pályázat az oktatási intézmények felújítását, valamint a város közvilágításának LED-technológiás korszerűsítését veszi tervbe.
 

A város közgyűlése hétfőn rendkívüli ülésen döntött egyebek mellett arról, hogy két iskolában összesen 288,5 millió forintért elvégzik a falak és a tetőzet hőszigetelését, amelyhez 245 millió forintos pályázati forrást remélnek a Környezet és Energia Operatív program keretéből. Szintén ebből a keretből 356 millió forintra pályázik a város ahhoz a 419 millió forintos - egy bölcsődét, két óvodát és egy gimnáziumot érintő - beruházáshoz, amelynek keretében hőszigetelésekre, nyílászárók cseréjére, valamint fűtéskorszerűsítésre költenék a megpályázott összeget.
Két ütemben, csaknem 1,2 milliárd forintért modernizálnák Zalaegerszegen a város szinte teljes közvilágítási hálózatát, ehhez ugyancsak pályázati forrást szeretne nyerni az önkormányzat. Csaknem hétezer lámpatestet cserélnének le, többségében LED-technológiás fényforrásokra, és a több mint 50 százalékos energiamegtakarítást eredményező beruházáshoz csaknem egymilliárd forintos támogatásra számítanak.
A hétfői közgyűlésen a képviselők támogatták azt az előterjesztést is, amely szerint Győr önkormányzatával és a régióban a Vasi Volán koordinálásával működő autóbusz-közlekedési közszolgáltatóval közösen a közösségi közlekedés fejlesztését célzó pályázatot nyújtanak be. A Nyugat-dunántúli Operatív Program keretéből 600 millió forintnyi, százszázalékos támogatottságú korszerűsítést kívánnak megvalósítani.
A pályázatból a zalaegerszegi beruházási összeg mintegy 300 millió forintot jelent, ebből újítanak fel hét autóbuszöblöt, új utastájékoztató rendszert építenek ki az autóbuszvárókban és a buszokon, de a buszpályaudvaron wifi-rendszert is kiépítenek. A Kosztolányi úton a jelzőlámpákat úgy programozzák át, hogy az autóbuszokat érzékelve folyamatos szabad utat enged számukra.

 

Forrás: mti.hu

 

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszegen

Ingatlan Zalaegerszeg

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk