Eltérően értelmezhetik a bíróságok az építési telek fogalmát.

 

A törvény szerint az építési teleknek gépjárművel megközelíthetőnek kell lennie. De mit jelent az pontosan, hogy „gépjármű”? És mit jelent az, hogy „megközelíthető”? Hasonló bizonytalanságok és kiskapuk tapasztalhatók az ingatlannal rendelkezni jogosultak fogalmában is.

 

Az ingatlannal rendelkezni jogosultak és az építési telek kérdéskörének felvetése mögött nem áll friss jogszabály-módosítást, de érdekes módon ilyen problémákkal a hatósági gyakorlatban többször is találkoztam, ezért is érdemes foglalkozni velük. Azt gondolhatnánk, hogy mindkét fogalom olyan, amely egyértelmű jogalkalmazást tesz lehetővé, de az én tapasztalatom az, hogy ez közel sincs így, sokszor a hatóság és az építtető sem biztos a dolgában.

 

Mi számít építési teleknek?

 

Az 1997. évi LXXVIII. törvény (Építési törvény) 2. § 6. pontja szerint építési telek „a beépítésre szánt területen fekvő, az építési szabályoknak megfelelően kialakított és közterületnek gépjármű-közlekedésre alkalmas részéről az adott közterületre vonatkozó jogszabályi előírások szerint, vagy önálló helyrajzi számon útként nyilvántartott, magánútról gépjárművel közvetlenül, zöldfelület, illetve termőföld sérelme nélkül megközelíthető telek.”

2010.05.10

Tovább a teljes cikkre..

Forrás: epitesimegoldasok.hu

 

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszegen

Ingatlan Zalaegerszeg

 

Lakáshitel, szabad felhasználású hitel, személyi kölcsön, hitelkiváltás

Hitel Zalaegerszeg

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk