Könnyítené az NFA földértékesítéseit a kisebb ingatlanoknál a szakminiszter. 2013.03.30

 

Mezőgazdaság-agrárpolitika
Pályáztatás nélkül, így az eddiginél gyorsabban és egyszerűbben értékesíthetné a jövőben a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) a kezelésében álló, legfeljebb három hektáros ingatlanokat, ha az Országgyűlés elfogadja a vidékfejlesztési miniszter frissen benyújtott törvényjavaslatát.
Fazekas Sándor pénteken előterjesztett indítványa módosítaná a Nemzeti Földalapról szóló 2010-es, valamint az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009-es törvényt.
A változtatással az NFA nyilvános pályáztatás mellőzésével köthetne adásvételi szerződést olyan földrészletre, amelynek területe nem haladja meg a három hektárt. A jelenleg hatályos szabályozás szerint ez a területi mérték egy hektár.
A tervezett módosítás célja - a javaslat indoklása szerint - az értékesítési eljárások olyan módon történő felgyorsítása, amely a minden esetben fennálló költségeken túl (például az értékbecslés díja) nem jelent többletköltséget az NFA számára, emellett mentesíti az NFA-t a felesleges költségek viselése alól.
A területi mérték módosításával olyan
ingatlanok értékesítése is lehetővé válna, amelyek hasznosítása jelentős terhet ró az NFA-ra. A szóban forgó ingatlanok sok esetben ugyanis nem kapcsolódnak állami birtoktömbökhöz, vagy természetbeni elhelyezkedésük, méretük illetve a tulajdoni viszonyaik miatt a megművelésük nehézkes - magyarázza az előterjesztő.
Fazekas Sándor törvényjavaslata további célként fogalmazza meg az állami tulajdonban álló erdők, és erdőgazdálkodási tevékenységet közvetlenül szolgáló földterületek esetében a két módosítandó törvény rendelkezései közötti összhang teljes körű megteremtését, illetve a párhuzamos szabályozás megszüntetését is.

 

Forrás: mti.hu

 

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszegen

Ingatlan Zalaegerszeg

 

Lakáshitel, szabad felhasználású hitel, személyi kölcsön, hitelkiváltás

Hitel Zalaegerszeg

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk