Az NFA szigorúan ellenőrzi a haszonbérleti szerződésekben vállaltakat. 2013.01.30

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) a legszigorúbban ellenőrzi a megkötött haszonbérleti szerződésekben vállaltak teljesülését - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.
Az NFA felhívja a figyelmet arra, hogy minden egyes haszonbérleti szerződésnél az összes feltétel teljesülését ellenőrzi.
Az ellenőrzés folyamatos, az NFA a haszonbérlőktől előrehaladási jelentést kér. Ebben a gazdáknak számot kell adniuk arról, hogy a szerződéseikben vállalt kötelezettségek teljesülnek-e.
Az ellenőrzéseknél az egyik szempont a gazdálkodási tervben vállalt állatállomány megléte. A haszonbérleti pályázati rendszerben az állattartásra vonatkozó kötelezettségek szélesedtek, azaz a kéthektáronként vállalt egy nagyállategység fenntartása a haszonbérlet teljes idejére, vagyis 20 évre kötelező - emelte ki az NFA.
Az NFA az előrehaladási jelentéseket folyamatosan dolgozza fel. Már több száz jelentés érkezett be a Földalapkezelőhöz, és az eddigi tapasztalatok alapján a haszonbérlők teljesítik a szerződésben vállalt kötelezettségeiket - írták.
A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet minden szerződést a helyszínen is ellenőriz. Így van ez a zsebszerződésgyanús esetekben is, amelyeknél él elővásárlási jogával. Idén a költségvetés erre a célra 4 milliárd forintot ad, amelyből 500 milliót a szervezet már le is kötött a magyar föld védelmére - közölték.

Forrás: mti.hu

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszegen

Ingatlan Zalaegerszeg

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk