Franchise - frencsájz az ingatlan szakmában

Miután hasonlóan más szakmához úgymint a gyorséttermek, mosodák és péksüteményárusító bódék, stb. az ingatlanszakmában is lendületesen betört kishazánkba a csodaszer a Franchise. Immár két nagy irodahálózatunk az Otthon Centrum és a Duna House is íly módon tör előre. Mielőtt az ember vérmérsékletének megfelelően hurrázni kezdene avagy a nemzethalál koporsójába ütött eme újabb szögön búsongana nézzük is meg mi is igazából a Franchise( avagy frencsájz).
A legkitűnőbb szakkönyv a hogyan építsünk fel egy frencsájz rendszert, könnyen, gyorsan témában Gerber: A vállalkozás mítosza című  könyve, amit az interneten itt  találhatsz. Gerber nem lacafacázik és kifejti minden jól működő frencsájz vállalkozás működésének alaptitkát:
" A "franchise játék" szabályai a következők:
1. A modell következetesen értéket nyújt vevőidnek, alkalmazottaidnak, szállítóidnak, hitelezőidnek, méghozzá várakozásukat meghaladó értéket.
2. A modellt olyan emberek működtetik, akik a még megengedhető legkisebb szaktudással rendelkeznek.
3. A modell a tökéletes rend példája.
4. A modellben végzendő munkák mindegyike műveleti leírásokban van rögzítve.
5. A modell garantáltan azonos szolgáltatást nyújt a vevőnek. 
6. A modell egységes színkombinációt, munkaruha-viseletet, továbbá tipizált berendezést és felszerelést reprezentál."
Hm. Ez elgondolkodtató. Mondjuk ha bemegyünk, minden frencsájz alapmodelljébe egy Mekibe, mit fogsz látni: egységes dizájn, szép formaruhában minden más munkára szinte alkalmatlan nagyon fiatal (vagy nagyon idős) dolgozók pontosan szájbarágott szabályok alapján etetnek téged. Meg se próbálj ilyen bonyolult kérésekkel előállni: "Félbevágná ezt a hamburgert?" vagy "Uborka nélkül kérem a szendvicset!" Az egész rendszer csikorogva összeomlik. Ezek után el kell gondolkodni az ingatlanszakmában egy hasonló rendszeren.
Te szeretnéd, ha a te lakásodat, olyan emberek árulnák, akik a még megengedhető legkisebb szaktudással rendelkeznek? Még ha az irodában egységes színkombináció, munkaruha-viselet, továbbá tipizált berendezés és felszerelés található is. Belekell ebbe gondolni…
Nem véletlen, hogy a frencsájz láncok az olyan szakmákban terjedtek el, ahol kevés szakértelmet igénylő feladatok vannak (gyorséttermek, kiskereskedelem). Kétségtelen, hogy működnek frencsájz formában kórházak és ügyvédi irodák, de ezek valami felfoghatatlan(?) okból nem terjednek el.
A kérdésről még hosszan lehetne értekezni és sok embert vérig
sérteni, de ez nem szándékom. Olvastam ugyanis egyik nagy láncunk frencsájz szerződését, és én is és az ügyvédem is majdnem hanyatt estünk. Így azt tudom tanácsolni, bármely nyájas olvasómnak aki komolyan eljátszik a gondolattal, hogy valamely nagy lánc tagjaként közvetít ingatlant: forduljon ügyvédjéhez (és orvosához)!

Forrás: http://ingatlanangyal.freeblog.hu/

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszegen

Ingatlan Zalaegerszeg

 

Lakáshitel, szabad felhasználású hitel, személyi kölcsön, hitelkiváltás

Hitel Zalaegerszeg

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk