Gazdaság-ingatlan. Változatlan méretű volt a használtlakás-piac tavaly. 2013.01.25

Tavaly 90 ezer használt lakás cserélt gazdát a magyar ingatlanpiacon, ugyanannyi, mint 2011-ben. Az árengedmény meghaladta a 13 százalékot - közölte az Otthon Centrum franchise hálózat, az MTI-hez eljuttatott elemzésében.

Az elemzés külön vizsgálja a használt tégla- és panellakásokat. A téglalakások körében Budapesten a legnagyobb érdeklődés a 9, 11 és 13 millió forintos áron kínáltak iránt volt. Az ország keleti felében a legnagyobb kereslet a 6, illetve 9 milliós áron kínált, míg az ország nyugati felében a legtöbb érdeklődő a 7 és 9 millió forint közötti áron kínált használt téglalakásokra volt.
A paneles lakásoknál Budapesten a legkeresettebbeket 8 és 10 millió forint közöttiek voltak, Kelet-Magyarországon a 6 és 7 millió közötti, Nyugat-Magyarországon pedig a 7 és 8 millió közöttiek voltak a legnépszerűbbek. A panellakások esetében - hasonlóan a téglalakásokhoz - az 50 és 60 négyzetméteresek a legkeresettebbek.
A teljes árengedmény évről-évre nőtt, bár egyre csökkenő mértékben, tavaly már meghaladta a 13 százalékot. Az eladók által adott teljes árengedmény két komponensből tevődik össze: a szűkebb értelemben vett áralkuból, amelyet a szerződéskötéskor ér el a lakás vevője, illetve - a vevő megérkezése előtt - az eladó által adott kínálati árcsökkentésekből. A 13,2 százalékos átlagos árengedményből 5,2 százalék a kínálati ár csökkentése és 8 százalék a szerződéskötéskor elért áralku.
Az átlagos értékesítési idő a múlt évben a használt téglalakásoknál 112-ről 118 napra nőtt az előző évihez képest. A paneles lakásoknál viszont 80-ról 77 napra csökkent.

Forrás: mti.hu

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszeg

Ingatlan Zalaegerszeg

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk