Home Staging: Trükkök ingatlan eladáshoz

Lakásunk értékesítésekor bátran alkalmazzuk ugyanazokat a marketing fogásokat, melyekkel nap mint nap találkozunk a hipermarketekben. Most megmutatjuk, melyek ezek.

Gondoljuk csak végig, milyen gyakran döntünk fontos kérdésekben az első néhány másodpercben tapasztaltak alapján. Legtöbbször az első benyomás alapján ítélünk meg embereket, megyünk be egy üzletbe vagy állunk be azonnal egy parkolóhelyre. Még ásványvizet is első benyomás alapján választunk. Ebből a tapasztalatból érdemes tanulnunk.

  • -Emlékezzünk vissza! Legutóbb, mikor az üzletben ásványvizet vagy üdítőt vásároltunk melyiket választottuk ki?
  • -Amelyik szemmagasságban van a polcon, így pontosan látjuk az árát és a kiszerelésést?
  • -A legalsó polcon elhelyezett árut, amihez szinte le kell hasalni?
  • -A legfelső polcon elhelyezett terméket, amelynek az ára jól látható, de segítség nélkül képtelenség hozzáférni?

Valószínűleg amellett döntöttünk, melynek a paramétereit pontosan láttuk, könnyen elértük, az ára megfelelt, így nem kellett felesleges időt töltenünk azzal, hátha találunk jobbat. Nincs ez másképp az ingatlan eladásnál sem. Ha eladó házunktól, lakásunktól rövid időn belül, jó áron szeretnénk megszabadulni, akkor portékánkkal „szem magasságba” kell kerülnünk a polcon. Mindenképp olyan figyelemfelkeltő, a hagyományoktól eltérő szöveggel és hívogató képekkel kell hirdetnünk otthonunkat, hogy kiemelkedjen a hasonló ingatlant kínálók tömegéből és a nézelődőből érdeklődő váljon.

Az ingatlaneladás valójában egyszerű matematika: ha eladó házunkat jól pozicionáljuk, és több érdeklődőt vonz, akkor az átlagosnál nagyobb számú megtekintők közül előbb kapunk vételi ajánlatot. A kiemelkedő hirdetésre több érdeklődő jelentkezik, az átlagos eladási idő lerövidül, gyorsabban eladhatjuk. Hogyan érhetjük el, hogy házunk egy lehetőségekkel teli, ápolt, világos, rendezett ingatlan képét nyújtsa, és az érdeklődő saját otthonaként tekinthessen rá? Használjuk a Home Staging alapelveket!

-Fotózás előtt tegyük rendbe az utcafrontot, az előkertet, a kertet, takarítsuk ki a házat és csak azután készítsük el a fényképeket.

-Az első benyomáson, mely az utcán éri a megtekintőt, sok múlhat. Az utcaképet nyilván nem tudjuk megváltoztatni, de ha tiszta a járda,áttekinthetőaz udvar, rendezett a kert, akkor könnyebben elérjük azt, hogy az érdeklődő a házra is kíváncsi legyen. A kertből minden személyes dolgot tüntessünk el (pl. a gyerekjátékokat, biciklit, fűnyírót, kerti teregetőt), így a kert rendezett képet nyújt majd, és érdeklődőnk a saját kertjét láthatja benne. Képzeletben a saját ízlésének megfelelően alakíthatja át, ha semmi nem vonja el a figyelmét. Leendő vásárlónk arra koncentrálhat, ami őt érdekli: hogyan tudja kihasználni a terület adta lehetőségeket.

-A ház bejárata és környéke a másik sarkalatos pont. A lábtörlőt érdemes pár száz forintért lecserélni. Ha az idő és a házi kedvencek engedik, egy-két cserepes növényt is el lehet helyezni, így szép, ápolt képpel fogadhatjuk az érdeklődőt.

-A ház minden helyiségét takarítsuk ki, és rakjunk rendet. Rejtsük el a személyes tárgyainkat, az előszobából pedig rámoljuk el a cipőket, kabátokat, így tiszta, rendezett, lomoktól mentes, világos és ápolt helyiségeket láthat a potenciális vevő.

A Home Staging, vagyis az ingatlan eladásra való felkészítésének lényege, hogy otthonunkból olyan ingatlant faragjunk, melybe minden nemű, korú, élethelyzetben lévő ember megtalálja jövendőbeli életterét, saját otthonát. Senki sem a ház jelenlegi tulajdonosának életformáját szeretné folytatni. Az új lakó a saját életét alakítja majd ki abban az ingatlanban. Hagyjuk meg a lehetőséget, hogy elképzelje, hogyan vinné át életformáját az új otthonába. Nyújtson rendezett, lehetőségekkel teli, jól kihasználható, rendszeresen karbantartott képet a meghirdetett ingatlan!

Herger Mónika

Home Staging szakértő

Forrás: ujlakaspiac.hu

 

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszegen

Ingatlan Zalaegerszeg

 

Lakáshitel, szabad felhasználású hitel, személyi kölcsön, hitelkiváltás

Hitel Zalaegerszeg

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk