Miért szép? – keressük az ideális lakást. 1. rész

Gyakran szokták kérdezni tőlem, tudok-e ideális lakást ajánlani. Igazából olyan, hogy ideális lakás nem létezik, pontosabban erősen függ kinek (milyen korú, családi állapotú, stb.) keressük a legjobbat. (Vegyünk két példát: az egyik egy 25 éves szingli, a másik egy család 6 gyerekkel, otthon dolgozó keramikus mamával és szabadúszó programozó apukával. Azt hiszem mindketten semmi perc alatt megőrülnének, ha a másik számára ideális lakásban kellene lakniuk…)
Azért azt kell mondani vannak olyan lakások amelyeket az emberek 60%-a habozás nélkül elfogadna, és azt mondaná: na ez az igazi. Most egy ilyet fogok elemezni, hogy ebből kiderüljön mitől is jó egy lakás.

 

 
 

A konkrét példa egy másféléves lakás a Káposztásmegyer II. mellett, a még épülő Homoktövis lakóparkból. (Részletes információ a www.adatai.hu/34 linken.)
Kezdjük először a helyével. Talán ez az amiben legtávolabb van a lakás az ideálistól. Egy lakás akkor van jó helyen, ha kellemes élhető a környezet, jó az ellátottság (iskola, bolt, munkahely, orvosi rendelő – kinek mi kell) és jó a közlekedés.
Ez a lakás nincs a városközpontban, messze kilóg Budapest „aranyköréből” (az aranykörről majd legközelebb).
 


 

Közlekedése autóval jó, köszönhetően a nem messze lévő M0-nak, amelyen a M3-as bevezető szakaszán – relative - gyorsan bent lehetünk a városközpontban.
A tömegközlekedés már nem ilyen ideális, bár a helyi busz a közelben áll meg, de idő kell amíg a 14-es villamos végállomásához  el lehet vergődni – ezzel viszont gyorsan elérhető a Metró, városközpont.
 

Mindezek alapján leszűrhetjük, hogy a lakás helyének kiválasztásánál a következő kérdésekre kell választ adni:
 

Legközelebb a ház felépítésével folytatom.

 

Forrás: http://ingatlanangyal.freeblog.hu/

 

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszegen

Ingatlan Zalaegerszeg

 

Lakáshitel, szabad felhasználású hitel, személyi kölcsön, hitelkiváltás

Hitel Zalaegerszeg

 

 

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk