Tízéves mélyponton az ingatlanbefektetés. 2013.03.10

 

Gazdaság-ingatlan
Tízéves mélyponton az ingatlanbefektetés

Nem érte el a 150 millió eurót a magyar ingatlanbefektetési piacon a befektetések összege tavaly, ami 2002 óta a legalacsonyabb érték - közölte a Jones Lang LaSalle ingatlantanácsadó hétfőn az MTI-vel.
 

Az irodapiacon a legjelentősebb tranzakció az IVG tulajdonában álló Infopark "E" irodaház értékesítése volt, a negyedik negyedévben. Az év során közel 40 millió euró értékben több kiskereskedelmi egységet is értékesítettek: két Family Centert, továbbá Spar, Match és Profi üzleteket.
Az éves befektetési volumen visszaesése jól mutatja, hogy a befektetők továbbra is óvatosak a magyarországi tranzakciókkal kapcsolatban, aminek oka elsősorban a makrokörnyezet bizonytalansága és a kormányzati döntéseket kísérő kiszámíthatatlanságok - áll a közleményben.
Az irodapiac mindössze 22 950 négyzetméter új területtel bővült, de 2013-ban ennél is alacsonyabb lesz az új kínálat, hiszen csak egyetlen épület átadása várható 15 500 négyzetméterrel. Az év végén mért 21 százalékos üresedési ráta 1,76 százalékponttal magasabb volt a 2011 végén rögzített értéknél.
Jelenleg három irodaépület készül 58 100 négyzetméter területtel, ezeket jövőre vehetik birtokba a bérlők.
A kiskereskedelmi ingatlanpiac kínálata tavaly 13 800 négyzetméterrel bővült. Júniusban az Erste fejlesztésében lett kész a Sió Plaza, míg októberben Budapesten a Hegyvidék Központot adta át a Wing Zrt.
 

Forrás: mti.hu

 

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszegen

Ingatlan Zalaegerszeg

 

Lakáshitel, szabad felhasználású hitel, személyi kölcsön, hitelkiváltás

Hitel Zalaegerszeg

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk