Egyre kockázatvállalóbb a befektetési ingatlanpiac. 2013.06.13

Gazdaság-ingatlan
Egyre kockázatvállalóbb a befektetési ingatlanpiac

Markáns növekedést mutatott az év első negyedében a befektetési ingatlanok piaca a világban, az előzetes számok szerint globálisan 94 milliárd dollár értékben cseréltek gazdát a különböző ingatlantípusok, ami 8 százalékkal múlja felül a tavalyi év hasonló időszakát - közölte az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. és a Jones Lang LaSalle ingatlan-tanácsadó, az MTI-hez eljuttatott nemzetközi körképében.
 

A bővülés többek között azzal is magyarázható - az egyébként hagyományosan csendesebbnek mondható időszakban -, hogy a befektetők mind vonzóbbnak tartják a pénzpiacon elérhetőnél kedvezőbb hozamokkal kecsegtető ingatlanpiacot - idézi a közlemény Tóth Balázst, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő vezérigazgatóját.
Az elmúlt években alacsonyabb aktivitású piacra láthatóan visszatért a bizalom, a legnagyobb bővülés Nyugat-Európában - azon belül is Németországban - Japánban, valamint az Egyesült Államokban tapasztalható. A mai becslések szerint akár az 500 milliárd dollárt is elérheti a befektetések értéke az év végére, ami nagyjából 10 százalékos növekedésnek felelne meg.
A konkrét piacok teljesítményéről elmondható, hogy a nagyobb, egyébként is aktívabb területeken növekedtek az eladások, nagyon népszerűek a prémium kategóriába tartozó ingatlanok, így Nyugat-Európában többek között Párizs és München irodapiaca lendült fel igazán.
Magyarországon is léteznek olyan befektetési termékek, amelyek elérést biztosítanak a kedvező jövőképpel bíró globális ingatlanbefektetési piachoz, így a bővülésből a hazai befektetők is profitálhatnak, meglovagolva a kedvező tendenciákat - hívják fel a figyelmet a körkép készítői.

 

Forrás: mti.hu

 

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszegen

Ingatlan Zalaegerszeg

 

Lakáshitel, szabad felhasználású hitel, személyi kölcsön, hitelkiváltás

Hitel Zalaegerszeg

 

 

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk