Mire figyeljünk a teljesség igénye nélkül lakás vásárláskor, hogy ne váljunk ingatlancsalás áldozatává?

 

Legfontosabb, hogy megismerje a megvásárolandó ingatlan, lakás lehetőleg minél frissebb tulajdoni lapját!

 

Az tartalmazza a tulajdonosokat, az ingatlanon lévő terheket, és az ingatlan paramétereit.
Ezenkívül az adásvételi szerződés tartalmilag pontos, és részletes legyen. Ha valamit nem értünk, kérdezzük meg az ügyvédet!

Ingatlanvásárláskor fontos, hogy az adásvételi szerződésben szereplő ár egyezzen a vételárral, főleg akkor, ha a vevő több részletben fizet mivel, ha kevesebbet irat a szerződésbe adó és illeték ügyekre hivatkozva, esetlegesen kevesebbet is fizet majd ki arra hivatkozva, hogy hiszen az van a szerződésben.

Az ingatlan adásvételi szerződést, vagy az ingatlanközvetítő által javasolt semleges ügyvéddel, vagy a saját ügyvédünkkel készítessük el. Ha ez nem megoldható, mert a másik fél ragaszkodik a saját jogi képviselőjéhez, kérjük meg a mi ügyvédünket, hogy jöjjön el velünk, még ha ez plusz költséget is eredményez. Szakképzett, több éves tapasztalattal rendelkező ingatlanközvetítő is nagy segítség lehet.

 

Olvassuk el minden esetben mit írunk alá!

 

Ingatlanközvetítőnél és Ügyvédnél is, mert ő is lehet rosszhiszemű. Kérjünk egy példányt az ingatlanközvetítői, vagy ingatlan adásvételi szerződésből, akkor is ha nem kaptunk! Minden oldalról kérjünk példányt. Rosszhiszemű ingatlanközvetítőknél előfordulhat, hogy nem adnak szerződést illetve nem adnak oda minden példányt.

Mivel, ha nincs példányunk, adott esetben védekezni sem tudunk, mert azt sem tudjuk mit irtunk alá. Ugyanez érvényes az adásvételi szerződésre is.
Előfordult már olyan eset, hogy az egyik fél magánkölcsönt akart felvenni a másiktól, és erre az ingatlana, lakása volt a fedezet, de az összejátszott az ügyvéddel és nem kölcsönszerződést, hanem ingatlan adásvételi szerződést irattal alá a kölcsönfelvevővel.
Ráadásul nehéz bizonyítani a károsultnak az igazát.

 

Azzal, hogy ügyvédhez fordulunk, az bármilyen alapos és gondos is, még nem teszünk meg mindent

Nyomozzunk egy kicsit!


A csalók, pl. ha kibérlik az ingatlant, hamis személyi igazolvánnyal igazolják magukat a lakás tulajdonosaként.

Arra figyeljünk először is, hogy olyan dolgokat kérdezzünk az eladótól, amit nem mindenki kérdez ill több mindent kérdezzünk.

Mutassa meg a strangot, szenny vízcsövet, belülről a pincét stb, kérdezzük meg kik a szomszédok. Hány évesek, jobbról, balról hány fős a család.

Ha nem tud valamire válaszolni, bizonytalan, vagy nincs kulcsa valamihez gyanús lehet.

Árulkodó jel lehet, ha a személyi igazolvány régi típusú és ennek ellenére újszerű, vagy a fényképnél a pecsét el van csúszva, vagy ha hiányoznak lapok stb...

Az új típusú személyi igazolvány is hamisítható.

 

A tulajdoni lap lehet tiszta, de mindhiába, ha nem a tulajdonostól veszünk ingatlant, tehát lehet, hogy minden jónak tűnik, de mégsem az


Csöngessünk be a szomszédokhoz ill. kérdezzük meg tőlük, hogy mióta lakik itt a tulajdonos, ő e a tulajdonos, mióta ismerik.
Menjünk el vele a közös képviselőhöz nullás igazolást kérni a közös költségről.
Ezen kívül, ha az eladó mindenbe belemegy, engedékeny, minden simán megy, azonnal fogjunk gyanút! A csalások egyik jellegzetessége, hogy nagyon gyorsan lebonyolódnak, tehát az is gyanús lehet, ha túl gyorsan peregnek az események.
Ez természetesen igaz akkor is, ha lakást akarunk bérelni, mivel csalók esetenként főbérlőnek adják ki magukat és egymásután több bérlővel lefoglalóztatják, kaucióztatják a lakást.

Üres, beépítetlen telkeknél sajnos nehezebb a dolgunk..

 

Lehetőleg az ingatlant akkor adjuk csak birtokba, ha már megkaptuk a teljes vételárat.
 

Sipos András Ingatlanközvetítő

Das Haus Immobilien KFT

 

 

Mit tehetünk az ingatlancsalók ellen?

 

Lakásmaffia

 

A lakásmaffia módszerei.

 

 

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszegen

Ingatlan Zalaegerszeg

 

Lakáshitel, szabad felhasználású hitel, személyi kölcsön, hitelkiváltás

Hitel Zalaegerszeg

 

 

 

 

 

 

vissza a tanácsokhoz

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk