Ki folytathat ingatlan értékbecslői tevékenységet Magyarországon?

Magyarországon az folytathat értékbecslői tevékenységet, akit az ingatlanvállalkozás-felügyeleti hatóság felvett az ingatlanközvetítői vagy az ingatlanvagyon értékelői névjegyzékbe.

A megyei jogú városok önkormányzatainál a jegyző hatáskörébe tartozó ingatlanvállalkozás-felügyeleti hatóság az ingatlanközvetítői vagy ingatlanközvetítői-és vagyonértékelői névjegyzékbe regisztrálás során igazolta szakképzettségét, köztartozásmentességét, erkölcsi bizonyítványa igazolja előéletét, kifizette a regisztrálás költségeit, továbbá szerepel a tevékenység végzésére vonatkozó leírás a határozatban.

Ugyanez vonatkozik a cégekre is, melyeknek bejelentett dolgozója regisztrált a fenti módon  így a cég is jogosult az ingatlanközvetítői névjegyzékbe regisztrálnia magát, azonban abban a pillanatban megszűnik a jogosultsága, ha megszűnik a munkaviszonya az eredetileg regisztrált tagjának.


További követelmény, hogy az adott személy, vagy cég vállalkozását számlaképesen tudja végezni, azaz vállalkozása szerepeljen a nyilvántartásban (a vállalkozók kötelező nyilvántartása a Kereskedelmi és Iparkamara nyilvántartása szerint történik)


A MIÉSZ ezen felül javasolja minden szakmabelinek, hogy szakmai szervezeti tagságot, fizikailag megközelíthető irodát (nem kávéházi asztalt) tartsanak fenn, biztosítást kössenek, ezeket tüntessék fel honlapjaikon.
 

Az ingatlantulajdonosok pedig nézzenek utána, kit engednek a házukba, mert az ördög nem csúnya, sokszor a legszebb és a legédesebb szavakat suttogja, éppen azt, amit hallani szeretne az ügyfél..

Keressen rá az Ingatlanfelügyelet adatbázisában! >>>


ÖM értelmezés>>>

Forrás: mieszhu

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszegen

Ingatlan Zalaegerszeg

 

Lakáshitel, szabad felhasználású hitel, személyi kölcsön, hitelkiváltás

Hitel Zalaegerszeg

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk