Az ingatlanközvetítők felülreprezentáltak a központi régióban. 2013.02.21

Gazdaság-ingatlan

A jelenleg működő 3 500 ingatlanközvetítő 56 százaléka tevékenykedik a fővárosban és Pest megyében, ugyanakkor az eladásoknak csak 39 százaléka jut rájuk - közölte az Otthon Centrum ingatlanos franchise hálózat kedden az MTI-vel.
Nyugat Dunántúlon és a Dél Alföldön legjobb a közvetítők és az eladások aránya. Az előbbiben a közvetítők 7,3 százaléka adja el az ingatlanok 10,5 százalékát, míg az utóbbiban 6,8, illetve 12,1 százalék az arány.
A válság ellenére továbbra is folyamatosan nő azoknak a cégeknek a száma, amelyek ingatlanügynöki tevékenységgel, vagy azzal is foglakoznak. Az ezredfordulón 1 700 ilyen társaság működött, a számuk mára elérte a 3 500-at.
Az éves értékesítés a válság óta 90 ezer körüli lakásra "állt be", az fele a korábbinak. Ennek is a felét adják a hivatásos közvetítők. Egy közvetítőre - átlagosan - csaknem 15 lakás eladása jut évente, de a valóság mást mutat. Az országos hálózattal működő cégek előnyben vannak a többivel szemben. Az Otthon Centrum a saját példáját hozza fel: az első három hónapban a nála kínált lakások 60 százalékát tudta eladni, az átlag ezzel szemben csak 40 százalék.

Forrás: mti.hu

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszegen

Ingatlan Zalaegerszeg

 

Lakáshitel, szabad felhasználású hitel, személyi kölcsön, hitelkiváltás

Hitel Zalaegerszeg

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk