15 db lakáskereső szórólap a postaládámban..

 

 

A minap reggel éppen beértem a Zalaegerszegi, Kosztolányi utcai irodámhoz és a postaládámat kinyitva meglepődve láttam, hogy egy halom "jó állapotú lakást keresek a környéken" kivastagított címsorú szórólap hullott le a társasházi folyosó kövezetére. A kíváncsiságtól felgyorsulva felszedegettem a szórólapokat és meglepődve a mennyiségen, pontosan 15 darabot számoltam össze. Ez egyből gyanús lett, mivel én is ingatlanközvetítéssel foglalkozok és tapasztalatból sejtettem, hogy ez csak egy másik, "Zalaegerszegi szinten" meglehetősen párját ritkítóan nyomulós, az ingatlanszakmai körökben az egyik 2 betűsnek becézett ( van az ingatlanközvetítő szakmában 4 betűs frencsájz hálózat is, de a 2 betűs a jellemzőbb ) ingatlanközvetítő cégnél dolgozó kolléga lehet, de miért is lenne egy ingatlanközvetítő postaládájában ennyi egy másik ingatlanközvetítő cégtől származó lakáskereső szórólap, merült fel bennem rögtön a kérdés?

A szórólapokon feltüntetett telefonos elérhetőségen egyből felhívtam anonim módón a valószínűleg kb. 1 hetes, belső céges gyorstalpaló tanfolyamot sikeresen elvégzett, általam még nem ismert újdonsült kollégát és arról faggattam, hogy minek köszönhetem ezt a megkülönböztetett figyelmet. Ő meglepően ügyesen kivágva magát ezt mondta: Elnézését kérem, de nem én szórtam be a postaládájába, hanem egy szórólap terjesztő és jelezni fogom az irodavezetőnek, hogy legközelebb jobban figyeljenek. Ezután következett a még nagyobb meglepetésem...Egyébként van eladó lakása? Ekkor rájöttem, hogy az újdonsült ingatlanos kollégát nagyon jól megtanították ezen a tanfolyamon kommunikálni, ugyanis egy pillanatnyi hátrányból a végén előnyt tudott kovácsolni és még a lakásomat is fel akarta venni, megjegyzem létkérdés is neki, mert tudomásom szerint megvan ez előírt penzum a felvételre. Persze ez csak az én szememben, 18 éve ingatlanértékesítéssel foglalkozó szemében ügyes húzás, de egy másik ember vérmérsékletétől függően, lehet hogy ordibálva csapta volna le a telefont e válasz hallatán és ha valaha ingatlan eladásra, vagy kiadásra adná a fejét, bele írná a hirdetés szövegébe, hogy Ingatlanközvetítők kíméljenek!

Ettől függetlenül kérem kedves Kollégák, hogy ne nézzék szemetesnek a postaládámat, mivel EZ NEM SZEMETES!

Szívesen veszem, ha bedobnak egy-két szórólapot, sőt meg is kérem Önöket, már csak a tevékenységük figyelemmel kisérése miatt is, de 15 db-ot?

 

Sipos András Ingatlanközvetítő

Kapcsolódó cikkek:

Franchise - frencsájz az ingatlan szakmában.

 

Ki folytathat ingatlanközvetítői tevékenységet Magyarországon?

 

 

 

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszegen

Ingatlan Zalaegerszeg

 

Lakáshitel, szabad felhasználású hitel, személyi kölcsön, hitelkiváltás

Hitel Zalaegerszeg

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk