Akar: a gazdasági növekedés húzhatja csak maga után az ingatlanpiacot. 2013.05.10

 

Gazdaság-ingatlan
Akar: a gazdasági növekedés húzhatja csak maga után az ingatlanpiacot

A GDP növekedésének beindítását, a befektetői bizalom helyreállítását, a kiszámítható üzleti környezetet, valamint a hitelezés beindítását nevezte az ingatlanpiac fellendülése feltételének a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója a Napi Gazdaság című lap konferenciáján, csütörtökön Budapesten.
 

Az ingatlanpiaci fórumon Akar László ugyanakkor hozzátette: az említett feltételek hiányában is elképzelhető egy-egy ingatlanpiaci szegmens enyhe fellendülése, amennyiben a kamatok annyira leesnek, hogy a bankinál magasabb hozamot ad az ingatlan bérbeadása, és így beindul a kereslet.
Úgy vélte, a lakásberuházásokat nem lendítették fel a kormányzati intézkedések. Ahhoz, hogy a családok új lakást vásároljanak, a jövedelmi helyzetük javulása, pozitív jövőbeli kilátás, valamint bankhitel is szükséges.
Akar László szerint a teljes ingatlanpiacon az idén minimális növekedés várható, amely jövőre is folytatódik, de ennek nem a külső környezet megváltozása lesz az oka, hanem az, hogy a piac korábban túlreagált és most korrigál.

 


Forrás: mti.hu

 

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszegen

Ingatlan Zalaegerszeg

 

Lakáshitel, szabad felhasználású hitel, személyi kölcsön, hitelkiváltás

Hitel Zalaegerszeg

 

 

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk