Hogyan vásárolnak az emberek ingatlant?  

 

Röviden összefoglalom három törvényben mi módon vesznek a népek ingatlant, hogy aztán azt adhassunk nekik amit akarnak...

Mindenkinek – pláne a mai nehéz kínálati piaci helyzetben - az a legfőbb problémája, hogy hogyan adja el a saját, vagy a rábízott ingatlanokat. Akkor mi a fenének foglalkozom azzal, hogyan vesznek az emberek ingatlanokat? A kérdés vizsgálata rendkívül tanulságos, és ha pontosan megértjük az emberek hogyan keresnek ingatlant maguknak, akkor sokkal jobban tudjuk eladni azokat. Nézzük három alapvető szabályt:
1. Az embereknek behatároltak az anyagi forrásaik és azon belül szeretnék a legjobbat megvenni.
Ez azt hiszem  teljesen nyilvánvaló, ha elindulnak lakást keresni egy dolgot biztosan tudnak – mennyi pénzük van. (Kp és hitelből) Ezek után a pénzükért szeretnék a legjobbat megkapni. Ebből következik egy NAGYON-NAGYON fontos dolog. Tegyük fel van egy olyan ingatlanunk, amit reálisan 15 millióért el lehet adni. Ha ezt meghirdetjük 20 millióért - gondolván, hátha kifogunk egy olyan marhát aki ennyit is megad érte – ha meg nem mindenki jó nagyot alkudhat és akkor még mindig jól járunk. Most két dolog lehetséges, ha rendesen meghirdetjük, akkor a kutya fel sem hív, hiszen mindenki látja, hogy ez ennyit nem ér. Ha meg kellően félreérthetően hirdetünk, ki is jön egy csomó ember és húzzák a szájukat. (Esetleg csak magukban, mert az emberek többsége udvarias...) Mi meg várjuk, hogy legalább valaki alkudozzon – de senki. Miért? Mert azok az emberek akik kijöttek a hirdetésünkre azok 20 millió forintos emberek, akik a maguk 20 milliójáért a legjobbat keresik. Nem érdekli őket egy 15 milliós lakás. A 15 milliós emberek meg kimentek a 15-16 milliós hirdetésekre és nem nálunk alkudoznak. No ezért, ha nem is másért jó egy profi ingatlanos, aki megmondja mennyiért lehet eladni a kecót. Az persze egy más dolog, hogy az embereknek kell 2-3 hónap amíg rájönnek, hogy tényleg csak ennyiért lehet eladni...
2. Az embereknek van egy elképzelésük arról mit is akarnak.
Kb. tudják hol és mit keresnek. Ezek után felfoghatatlan, hogy Magyarországon a hirdetési újságokban, nincs logikusan szempontok szerint sorbarakva (hely, ár, stb.) a hirdetések. Sőt még az internetes hirdetési portálok nagy részén sem tudom kiválogatni pl. a 8-kerületi 3 szobás földszint-első emeleti ingatlanokat. (Ilyen szempontból a legrémesebb az apronet.hu és a bpingatlan.hu de az ingatlan.expressz.hu is hagy keményen kívánnivalókat maga után. Még a legjobb – minden gyermekbetegsége ellenére - az ingatlan.com ) 
3. Az emberek szerelemből választanak lakást, házat – mint férjet, feleséget.
Ha nincs valami olyan a lakásban amibe bele lehet szeretni, megette a fene. Minden gyakorlott ingatlanos ismeri a potenciális vevők szemében azt a kis tüzet ami kigyullad – beleszerettek a lakásba. Hiába a szerelem a legszebb dolog a világon. Ezek után a lakás prezentációját úgy kell megoldani, amit minden fiatal lány jól tud – úgy sminkelünk, mozgunk, öltözködünk, hogy az előnyeinket hangsúlyozzuk, a gyenge dolgokat takargatjuk. Vastag lábra akkor sem húzunk miniszoknyát, ha az a divat... Higgyék el a profik ezt nagyon jól meg tudják csinálni. De pont ez a rész ahol a nagy frensájz irodák fiataljai nem igen jeleskednek.
 

Forrás: http://ingatlanangyal.freeblog.hu/

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszegen

Ingatlan Zalaegerszeg

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk