Mi a siker? És mennyi?

Megint levelet kaptam. Mivel azzal dicsekedtem, hogy az elmúlt időben 93%-os hatékonysággal adtam el a rám bízott ingatlanokat, ezt valaki erősen kétségbe vonta, ekképp:

...gratulálok irodája szép eredményéhez. Annál is inkább, mivel az Ön által megadott adatok messze meghaladják úgy a nemzetközi, mint a hazai ingatlanforgalmazók legmerészebb álmait és legfényesebbre kozmetikázott adatait is... Mellékesen jegyzem meg, hogy az Otthon Centrum, mely 99 óta minden évben az év ingatlanforgalmazója, a kizárólagos megbízásainak eredményessége 3 megbízásból 1-2.... 

Hm. Erről a kevésbé vevőbarát boltok "vicces" felirata jut eszembe. Itt minden harmadik reklamáló vevőt lelövik. Ma már ketten reklamáltak. Ezek után vajon az OC kiírja, hogyha önnek akkora bizalma van irántunk, hogy kizárólagossággal minket bíz meg ingatlana eladásával és egy kis szerencséje is van akár fele esélye is lehet, hogy valóban sikerül eladnunk az ön ingatlanát. Na neeee...(A szerző ütemesen veri homlokát az asztal lapjához) Kedves OC,  DH és egyéb betükombinációs irodabeli kollégák, légyszi, légyszi, légyszi! Vigasztaljanak meg, hogy a kizárólagos megbízásokat azért többségében csak teljesítitek!

Akkor el kell kezdenem a kályhától az egészet. Mi egy magamfajta ingatlanos munkamódszere? Mondjuk kihívnak Kovácsék, hogy el szeretnék adni a lakásukat. Ilyenkor az ember felkészül az adott területből, megnézi az árakat, tendenciákat a környéken. Ezután felmérem a lakást műszakilag, környéket, stb. Ez után meg kell tudnom, egyáltalán miért akarják eladni a lakást, mennyire sürgős, mi az árral kapcsolatban az elképzelésük. Ez a leglényegesebb - ebből derül ki mi is a vevő IGAZI szándéka. (Baromira utálom, ha bemegyek egy boltba és nem azt adják amit én akarok, hanem azt tukmálják rám amire az eladó  a legnagyobb jutalékot kapja...) Bármilyen hihetetlen, (ne nevessenek ki a kollégák) az elmúlt két hónapban három olyan esetem is volt amikor a kedves megbízót lebeszéltem róla, hogy eladja az ingatlanát. Még az egyik ügyfelet arról is sikerült meggyőznöm, órák alatt, hogy nem kellene perbefognia a volt élettársát...

Hülye vagyok én? (Ne tessék már ilyen feltűnően bólogatni, ha kérhetem...) Szerintem ha valamit nem tud az ember jól megcsinálni, akkor bele se kezdjen. Én nem szoktam elvállalni egy munkát (pontosabban le szoktam beszélni az ügyfelet magamról), ha nem érzem, hogy a vállalt feladatnak eleget tudok tenni. Engem nem azért bíznak meg, mert nekem van a legtöbb árult ingatlanom, hanem azért, mert az ő céljaikat - a lakás eladásán keresztül - én tudom megoldani. Tudom, hogy ez az én módszerem olyan messze áll a nagy Frencsi hálózatok módszerétől, mint a Mekis hamburger a házikoszttól, de én így csinálom, és semmi okát nem látom, miért kéne másképpen.

Most ezek után mi van? Erről megint kedvenc viccem jut eszembe:
A zsidó fiút behívják katonának az első világháborúba. Az apja vigasztalja: Semmi baj, mert két lehetőség van: vagy kivisznek a frontra vagy nem. Ha nem semmi baj, ha a frontra kerülsz két lehetőség van: vagy megsebesülsz, vagy nem. Ha nem, semmi baj, ha megsebesülsz megint csak két lehetőség van: vagy felgyógyulsz, vagy nem. Ha felgyógyulsz semmi baj, ha belehalsz két lehetőség van: vagy zsidó temetőbe temetnek, vagy sem. Ha zsidó temetőbe temetnek semmi baj. Ha meg nem - de olyat csak nem ad az Isten!

Így van ez nálam is, mert  ha elvállalok egy ingatlant akkor két lehetőség van: vagy eladom záros időn belül vagy sem. Ha igen semmi baj, ha nem akkor meglehet vizsgálni, nem túl magas az ár? Ilyenkor vagy ki lehet alakítani egy reális árat, vagy sem. Ha igen semmi baj sincs, azzal már el lehet adni Ha nem akkor vagy nem hajtja az idő vagy sürgős. Ha ráér akkor jó, csak várjunk. Ha sürgős de nem akar engedni a nyilvánvalóan magas árból - ilyet csak nem ad az Isten! (Ha meg igen akkor ismét csak le szoktam magamról beszélni és akkor minden rendben...).

 

Forrás: http://ingatlanangyal.freeblog.hu/

 

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszegen

Ingatlan Zalaegerszeg

 

Lakáshitel, szabad felhasználású hitel, személyi kölcsön, hitelkiváltás

Hitel Zalaegerszeg

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk