Minden külterületi földet regisztrálni kell. 2013.02.06

 


Az erdő művelési ágú területek kivételével minden földterület használatát be kell jelenteni, ha a földterület az ingatlan-nyilvántartásban szántó, szőlő, gyümölcsös, kert, rét, legelő (gyep), nádas, fásított terület művelési ágban vagy halastóként van nyilvántartva - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája szerdán az MTI-vel.
A belterületi fekvésű, egy hektár alatti területekre - amit sokan tévesen "kiskerteknek" neveznek - a regisztráció nem vonatkozik - áll a közleményben.
A bejelentési kötelezettség kiterjesztésének célja, hogy a földhasználati viszonyok átláthatóak legyenek.
Szabó Csaba földügyekért felelős miniszteri biztos szerdán sajtótájékoztatón elmondta, hogy a zártkertekben földdel rendelkezőknek március 31-ig kell bejelenteniük a földhasználatot. A bejelentés azért szükséges, mert az állam megújítaná a háztáji gazdálkodás rendszerét, amelyhez támogatást is kapcsol majd.
A miniszteri biztos utalt arra, hogy a 6 ezer forintos regisztrációs díjat valószínűleg eltörli a jogalkotó, mivel egy állami adatbázisba szolgáltatott adatért "nem illik" pénzt kérni.
A tárca csütörtöki közleménye kiemeli: a Vidékfejlesztési Minisztérium törvénymódosítást nyújt be, hogy a mezőgazdasági területek használatának bejelentése illeték- és díjmentes legyen.

 

Forrás: mti.hu

 

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszeg

Ingatlan Zalaegerszeg

 

 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk