Fosztogató albérlő: minden mozdíthatót elvitt. 2011.06.24

Mire a zalaegerszegi házaspár hazatért a nyaralásból, albérlőjének már csak hűlt helyét találta. A férfival együtt pedig eltűnt a mosógép, a mikrosütő, a porszívó, sőt még a körömvágó csipesz is.

Mindez épp egy esztendeje történt. Ma már tudjuk: a végkifejlet szerencsés, hisz a házaspár a napokban hozhatja el a rendőrségről a megtalált holmikat. Nunkovicsné Nyírő Rózsa azonban megosztja olvasóinkkal történetét, hogy, mint mondja, mások is okulhassanak belőle.

- Jó pár hónapja lakott már a házunk mögött kialakított szoba-konyhás lakrészben, amikor a férjemmel elmentünk nyaralni egy hétre - idézi fel a történteket az asszony. - Még azt is elvállalta, hogy távollétünk alatt gondját viseli tyúkjainknak. Arról, hogy költözni készül, szó sem esett.

Tovább a teljes cikkre...

Forrás: zalaihirlap.hu

Komment:

Tapasztalatom szerint örülhet a bérbeadó, hogy ilyen könnyen úgymond megszabadult a bérlőjétől, mivel a bérlőt nagyon erős birtokvédelem illeti meg, még akkor is, ha nem az övé az ingatlan és ha nem akar kimenni, több éves bírósági procedúrával lehet csak távozásra bírni. Ezenkívül az is megtörténhetett volna, mint Pesten több, vidéken (Zalaegerszegen is) kevesebb esetben, hogy az albérlő, bérlőnek tüntetve fel magát kiadja, vagy hamisított iratokkal tulajdonosnak tüntetve fel magát eladja az ingatlant. Éppen ezért óva intenék minden vevőt, aki most nagyon jó áron vadászik a lakásokra, hogy bele lehet futni óvatlanul, kapkodva egy ilyen történetbe.

Egyébként bérbeadóként érdemes elmenni közjegyzőhöz és vele íratni a bérleti szerződét, mert az azonnal végrehajtható és kitehető a bérlő, szemben a saját, vagy ügyvédi szerződéssel.

Sipos András Ingatlanközvetítő

Das Haus Immobilien KFT

   

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszeg

Ingatlan Zalaegerszeg

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk