Mennyi idő alatt lehet eladni egy lakást?

Tudjuk, hogy egy ingatlan eladóját csak két dolog érdekel: Mennyi pénzt kap az ingatlanáért, és ezt az összeget mikor fogja megkapni? Ez a két szempont első ránézésre nem is tűnik túl bonyolultnak. Tehát mennyit és mikor? A mennyi kérdésre egyszerűnek tűnik a válasz – minél többet. De ha tényleg el akarjuk adni az ingatlant, akkor azért célszerű ennél pontosabban meghatározni az ingatlanunk eladási árát.

Mi nehezíti meg a dolgunkat?

1. Mivel egyenlőre még nincs ingatlanadó Magyarországon, így árkataszter sincs. Ha lenne, akkor rendelkezésünkre állna egy jó kiindulási pont, ami alapján beárazhatnánk ingatlanunkat.

2. Nincs pontos információnk a környékbeli eladási árakról és az értékesítési időről, mert a XXI. század elején még semmilyen hivatalos szerv nem képes nálunk ilyen információkat szolgáltatni.

3. Sajnáljuk a pénzt egy forgalmi értékbecslésre. Pedig ez a 15-30 ezer forint eltörpül az ingatlanunk értéke mellett. Az ár meghatározása mellett ráadásul kapnánk egy kész értékesítési dokumentációt is: tulajdoni lappal, fényképekkel, alaprajzzal stb.


4. Nem ismerjük az aktuális piaci viszonyokat, nem ismerjük, hogy a vevők éppen mit és hogyan szeretnének vásárolni. Például sok magántulajdonos még mindig meglepődik, hogy a vevők hitelből szeretnének vásárolni, és így majd hónapokat kell várni a vételárra. Sőt, ha nem kapja meg a hitelt, akkor az egész eladás kútba is eshet és kezdheti elölről az egész procedúrát. Praktikus megoldásnak tűnik, hogy ilyen vevőnek meg nem adja el, de hát tiszta készpénzes vevőre még jóval tovább kell várni…

Mit tehet egy magyar ingatlaneladó?

1. Alaphibát követ el: a szakmában úgy hívjuk, hogy: „visszafelé számol”. Ez azt jelenti, hogy felméri mennyi bevételre lenne szüksége a továbblépéshez és így már meg is tudta, hogy mennyit ér az ingatlana. Ez amilyen viccesnek tűnik, a valóságban olyan sokan követik el. Ennyi pénzre van szükségem, tehát ennyit ér az ingatlanom. Gondolom, nem kell mondanom, hogy fél év után mire fog rájönni ez az ingatlantulajdonos.

2. Kiképzi magát ingatlanügynökké: figyeli a hirdetéseket, érdeklődik és véleményt kér ingatlanosoktól, elkezdi olvasni az ingatlanpiaci híreket. Magasabb áron indít, havonta módosítja. Hirdet itt, hirdet ott. Ajánlgatja az ismerőseinek. Másodállásban egy évig folyamatosan ezzel foglalkozik és megspórolja az ingatlanügynöki jutalékot. A végén győzni fog, igaza lesz, meg tudta csinálni. Spórolt, és kitanult egy új szakmát. Szerintem többet spórolna, ha autószerelőnek tanulna ki így hobbyból, mert 20 év alatt arra jóval többet költ el autószerelésre, mint ingatlanügynökre. De mit tegyünk, az ingatlanértékesítés a legizgalmasabb szakma – ezért szeretjük mi is – nem csoda, hogy érdekli az embereket.

3. Megbízást ad egy, vagy több ingatlanirodának.

Igen ám de melyiknek? Sajnos nálunk Magyarországon nem tudjuk a cégekről és az ingatlanügynökökről, hogy az adott évben vagy az előző hónapban hány darab és milyen típusú ingatlant adtak el. Azt sem publikálják, hogy egy-egy ingatlan értékesítéséhez mennyi időre volt szükség. Pedig minket ez érdekelne! Egyébként nagyon örülünk, hogy szép az iroda, sok ügynök van benne, a mi ingatlanunkat pedig pont be tudják illeszteni a kínálatukban lévő több ezer másik eladásra váró lakás közé. De minket igazából az érdekel, amit a bevezetőben már megfogalmaztunk: Mennyit és mikor? Hát akkor miért nem publikálják az értékesítési eredményeiket az ingatlancégek? Hát így mi alapján válasszunk, kinek adjunk megbízást? Legalább azt megmondhatnák, hogy amit eladtak az mennyi idő alatt kelt el. De Aladin csodalámpásával kereshetünk ilyen adatokat, s ha találunk, akkor az kincset is ér.

A címben feltett kérdésre pedig imhol a válasz: egy átlagos ingatlan átlagos értékesítési ideje valamivel több mint 11 hónap. Ez egy egyszerű számtani átlag, tehát van, ami 2 hét alatt elkel és van, amihez 2 év is kevés és olyan hogy átlagos ingatlan, olyan sincs, de szegény ember vízzel főz, ez az adatunk tessék ezzel beérni. De mondok konkrétabb adatot is a Mareco Ingatlan Zrt. által a 2009 első negyedévében eladott lakóingatlanok átlagos értékesítési ideje 129 nap volt. Persze még ez is csak egy egyszerű számtani átlag, ahol a minta egyik végén 2 nap a leggyorsabb eladás és 563 nap a leghosszabb, de már így is meglepő az eltérés a minta 4 hónapos és a becsült 11 hónapos értékesítési idő között. Hogy erre mi a magyarázat, arról majd legközelebb.
Addig is az ingatlanszakma és az ingatlaneladók is azt szeretnék, hogy az értékesítési idők rövidebbek legyenek. Ehhez viszont az eddigiekhez képest jóval szervezettebb munkára és együttműködésre lesz szükség.

Forrás: ujlakaspiac.hu

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszeg

Ingatlan Zalaegerszeg

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk