Ezek kellenek a sikeres lakáseladáshoz. 2013.01.25

Pár tipp ahhoz, hogyan lehet a leggyorsabban és a legdrágábban elpasszolni egy lakóingatlant.
 

Nagy kincs annak tudománya, hogyan lehet gyorsan és drágán eladni egy lakóingatlant – főleg a mostani depressziós piacokon. A Budavár.ittlakunk.hu összegyűjtötte a legfontosabb tippeket. Az ingatlannak a legjobb formájában kell lennie, amikor a potenciális vevő megérkezik. Amikor ingatlanközvetítőt bíz meg az eladó az értékesítéssel, ez már akkor fontos, amikor a közvetítő először érkezik, hiszen ekkor fényképeket készít, melyeken az ingatlannak jól kell mutatnia. Nem tesz jó benyomást, ha például egy kétszobás lakás egyik szobáját szombat délelőtt nem lehet megnézni, mert a kamasz gyermek előző este szórakozni volt és alszik, vagy egy vad kutya van a szobába bezárva.

Érdemes rugalmasnak lenni a lakás megtekinthetőségének időpontját illetően, hiszen előfordulhat, hogy egy ingatlant elég 2-3 érdeklődőnek megmutatni, de lehet, hogy az ötvenedik jelentkező veszi meg. Tévhit, hogy "a vevő úgyis szeret alkudozni, ezért jó magas összegben kell megállapítani az irányárat". Ma már a vevők közel 80 százaléka az interneten keres ingatlant, leszűri ezek kínálatát, kiválasztja a legjobb ár-érték arányú ingatlanokat, és csak a legjobbakat tekinti meg. Ezért, illetve a jelentős túlkínálat miatt fontos a reális ár meghatározása és a legföljebb 5 százalékos alkutér meghagyása.

Nem érdemes kizárólagos megbízási szerződést kötni, mert, ha nem elégedett az eladó, akkor sem lehet felbontani. Egyre többször és főleg nagyobb franchise-hálózatoknál fordul elő, hogy a közvetítők olyan kizárólagos megbízási szerződést íratnak alá, amelyek akár fél évig sem bonthatók föl, és magas 5-6 százalékos közvetítői díjat írnak elő.

Forrás: hvg.hu

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszeg

Ingatlan Zalaegerszeg

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk