Jelentős bővülésre számít az OTP Lakástakarék. 2013.02.21

Pénzügy-lakástakarék-pénztár

A következő két-három évben harmadával, egymillióra nőhet a lakástakarék-pénztári szerződéssel rendelkező családok száma az OTP Lakástakarék becslése szerint.
A társaság az MTI-vel közölte: a bővüléshez a pénztár szakértői szerint hozzájárulhat, hogy 2008 óta jelentős mértékű elhalasztott kereslet halmozódott fel a lakáspiacon, amely előbb-utóbb felszínre tör, és finanszírozást igényel.
A másik ok a magyar lakásállomány rohamos öregedése. Ez hozza magával az energetikai felújítások, és az egyéb korszerűsítések szükségességét is, amihez szintén hátteret jelentenek a lakástakarék-pénztári megtakarítási és finanszírozási konstrukciók.
Magyarországon a potenciális lakástakarék-pénztári piac 2,5 millió háztartásra becsülhető. Ez a jelenlegi 700-800 ezer szerződéshez képest 30 százalékos penetrációt jelent. Ez az arány Ausztriában vagy Németországban több mint duplája, azonban ott 70-80 éves múltra tekintenek vissza a lakástakarékok, míg Magyarországon csak másfél évtizedesek - áll a közleményben.
 

Forrás: mti.hu

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszegen

Ingatlan Zalaegerszeg

 

Lakáshitel, szabad felhasználású hitel, személyi kölcsön, hitelkiváltás

Hitel Zalaegerszeg

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk