A budapesti parkolóhelyek a legjövedelmezőbb ingatlanok egy felmérés szerint. 2013.02.05

 

A budapesti belvárosi parkolóhelyek a legjövedelmezőbb ingatlanok a BDO Magyarország könyvvizsgáló és tanácsadó hálózat kimutatásai szerint.
 

A cég az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében rámutatott: 2008-hoz képest a 2012-es elkönyvelt parkolási árbevétel 23,5 százalékkal magasabb volt, így a lakáspiaci bérleti díjakhoz viszonyítva a parkolóhelyek lényegesen jobban teljesítettek a válság alatt is. A múlt évet leszámítva mindig infláción felüli mértékben növekedtek a bérleti díjbevétel, a lakások bérleti díja ugyanebben az időszakban viszont 10 százalékot meghaladó mértékben csökkent - mutatott rá a BDO a tanulmányban.
Az elemzők jelezték: a teljesítményhez az is hozzájárult, hogy a régióban csak Bécsben drágább a parkolás, mint Budapesten, így a belvárosi parkolás ingatlanpiaci befektetésként "nem tűnik rossz üzletnek".
Az elemzés megállapítja: ingatlanpiaci szegmensként tekintve a 15-20 milliárd forint értékű belvárosi közterületi parkolóhelyek stabil, biztos jövedelmet termelnek mérsékelt kockázat mellett. Kérdés azonban, hogy a behajtási övezet kialakítása mennyivel csökkenti a bevételeket - teszik hozzá.

 

Forrás: mti.hu

 

 

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszeg

Ingatlan Zalaegerszeg

 

 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk