Ingatlanhalmozó exhivatalnokot vizsgálnak Kínában. 2013.04.03

 

Korrupcióval, adathamisítással és csalással vádolják azt az egykori hivatalnokot, aki összesen 192 ingatlant vásárolt Kínában.
 

A korábban Kuangtung tartományban rendőrfőnökként dolgozó Csao Haj-pint február eleje óta vizsgálja a rendőrség - írta hétfőn a Nanfang Zsipao helyi lap.
Ügyére az újság szerint egy Csaóval korábban üzleti kapcsolatban álló, ám később vele vitába keveredő vállalkozó, Huang Kun-ji hívta fel a hatóságok figyelmét. Huang azt állította, Csao a korrupcióból származó pénzét fektette ingatlanba, az ingatlanvásárlást szigorúan szabályozó központi előírásokat pedig hamis személyi igazolványok használatával kerülte ki.
A bejelentés után megkezdett nyomozás során a tartomány több nagyvárosában "legalább 192" ingatlant találtak Csao, az általa tulajdonolt cég, valamint öccse nevén bejegyezve. A korábbi rendőrfőnök azzal védekezett, hogy ő mindössze egy építőipari cégnek a jogi képviselőjeként járt el, s ilyen minőségében csupán az ingatlanok felügyelője. Az érvelést gyengíti, hogy a férfi több személyi igazolvánnyal is rendelkezik, az ingatlanok vásárlását pedig már cége megalapítása előtt, az 1990-es évek elején megkezdte.
A Csaóéhoz hasonló - és nyilvánosság elé is kerülő - esetek száma az elmúlt hónapokban jelentősen megnőtt. Év elején 41 ingatlanának felfedezése után Kung Aj-aj, egy Senhszi-tartománybeli banki hivatalnok került a rendőrök kezére. Még korábban Sencsen város egyik kerületének egykori helyettes vezetőjét, Csou Vej-szét vették őrizetbe 80 háza és 20 autója miatt, egy kuangcsoui hivatalnok, Caj Pin ellen pedig 22 lakóingatlana miatt indult vizsgálat.
A kínai vezetés tavaly ősszel hirdette meg fokozott korrupcióellenes harcát, melynek következtében - és annak részeként - valóságos lebuktató-kampány indult a kínai interneten a korrupt hivatalnokok ellen. Li Ko-csiang kínai miniszterelnök március végén megerősítette ezeket a törekvéseket, mondván, hogy a hivatalnokok befolyását, pénzét és viselkedését szabályozó, tiszta kormány kiépítésére van szükség, mely nem enged teret a korrupciónak.


 

Forrás: mti.hu

 

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszegen

Ingatlan Zalaegerszeg

 

Lakáshitel, szabad felhasználású hitel, személyi kölcsön, hitelkiváltás

Hitel Zalaegerszeg

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk