Üdülőingatlanokat adott át az MNV Zrt. az Erzsébet-programnak. 2013.04.05

Tizenhét állami tulajdonú üdülőingatlant adott át a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. az Erzsébet-program részére, az üdülőkben több tízezer gyermek táboroztatása valósulhat meg - közölte az MNV Zrt. pénteken az MTI-vel.
Mint írták, az Erzsébet-programról szóló törvény közfeladatként a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány feladataként rögzítette a szociális célú üdültetéshez, ifjúsági és gyermekvédelmi programokban való részvételhez kapcsolódó szervezési és lebonyolítási feladatokat. Első lépésként adta át - több lépcsőben - az MNV Zrt. az ingatlanokat a programot működtető Erzsébet Szállodák, Táborok és Vendégházak Nonprofit Kft.-nek.
Az érintett
ingatlanok: a zánkai gyermekváros négy létesítménye, továbbá a Közigazgatási Igazságügyi Hivatal (KIH), illetve a Somogy megyei Intézményfenntartó Központ tizenhárom üdülője.
Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője múlt hét keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy április 8-áig lehet jelentkezni az Erzsébet-program keretében meghirdetett gyermektáborokra. Egy hétig Balaton-parti táborokban nyaralhatnak a gyerekek június közepétől augusztus végéig, egyhetes turnusokban, teljes ellátással; az alacsony keresetű szülőknek ehhez mindössze egy-két ezer forintot kell befizetniük.
Jelentkezni a www.erzsebetprogram.hu internetes oldalon lehet, ám annak érdekében, hogy senkit ne zárjanak ki a lehetőségből, szerte az országban több mint 1500 helyen olyan központok működnek, amelyekben nemcsak a tájékozódásban, hanem a jelentkezésben is segítenek.
Nagy Anna Európa egyik legsikeresebb szociális programjának nevezte a tavaly elindított Erzsébet-programot, amelynek részei a hátrányos helyzetű családokban felnövő gyerekek előtt is nyitott Erzsébet-táborok.
Tavaly, ahogy az idén is, 3 milliárd forintot fordítottak az Erzsébet-program keretében szociális üdülésre, táboroztatásra, nyaraltatásra. Ebben nincs állami támogatás, a keret az Erzsébet-utalványok forgalmazásából, a jutalékokból áll össze - mondta a szóvivő, aki bízik abban, hogy miként a múlt évben, idén is legalább 100 ezren vehetnek részt a programban, köztük 30 ezer gyerek.

 

Forrás: mti.hu

 

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszegen

Ingatlan Zalaegerszeg

 

Lakáshitel, szabad felhasználású hitel, személyi kölcsön, hitelkiváltás

Hitel Zalaegerszeg

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk