Európában alkalmi vételnek számít a budapesti üzlethelyiség-vásárlás. 2013.05.14

Gazdaság-ingatlan
Európában alkalmi vételnek számít a budapesti üzlethelyiség-vásárlás
 

Hongkong továbbra is a világ legdrágább kiskereskedelmiáruház-piaca, a bérleti díjak 150 százalékkal magasabbak a New York-inál és 400 százalékkal haladják meg a londoni és a párizsi árakat, a budapesti éves bérleti díj pedig csak 10 napra elég Hongkongban - közölte a CBRE ingatlan-tanácsadó legfrissebb adatait kedden az MTI-vel.
 

A CBRE legfrissebb negyedéves kutatása a nemzetközi kiskereskedelmi láncok erős ingatlankeresletét mutatja. Miután a fejlesztések visszafogottak, a bérleti díjak rekordmagasságokba emelkedtek - áll a közleményben.
Az olyan városok, mint Hongkong, New York, London vagy Párizs továbbra is előkelő helyen szerepelnek a kereskedők hosszú távú terjeszkedési stratégiájában. A világ második legdrágább kiskereskedelmi üzleti ingatlanpiaca New York, 24 944 euró/négyzetméter/év bérleti díjjal, ahol számos amerikai és nemzetközi lánc nyitott új üzletet 2012-ben. Európa legdrágább városa London 8843 és Párizs 8820 euróval.
Szemben a globális trendekkel - ahol a vegyesen alakuló gazdasági mutatók mellett is emelkednek az első osztályú ingatlanok bérleti díjai - Budapesten a szűk piac miatt a bérleti díjak a 1020 euró/négyzetméter/év szinten ragadtak. Nem sok új kereskedő jelenik meg a magyar fővárosban, és a működési költségek optimalizálása is folyik, ami lefelé nyomja még az első osztályú ingatlanok bérleti díjait is. Így a budapesti kiskereskedelmi üzleti ingatlanpiac alkalmi vételeket kínál az európai színtéren, a minőségi területeken - áll a közleményben.

 

Forrás: mti.hu

 

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszegen

Ingatlan Zalaegerszeg

 

Lakáshitel, szabad felhasználású hitel, személyi kölcsön, hitelkiváltás

Hitel Zalaegerszeg

 

 

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk