Elfogadta idei költségvetését a Zala Megyei Önkormányzat. 2013.02.14

 


Több mint 800 millió forint bevétellel és kiadással tervezte meg idei költségvetését a Zala Megyei Önkormányzat - egyebek mellett ennek elfogadásáról is döntött csütörtöki ülésén Zalaegerszegen a megyei közgyűlés.
 

A múlt évi 829,2 millió forintos kiadási és bevételi főösszeg után ebben az évben 803,3 millió forintból gazdálkodik a Zala Megyei Önkormányzat. A főösszeg tartalmazza a megyei területfejlesztéshez szükséges pénzt a tavalyival megegyező, 221,8 millió forintos központi költségvetési támogatás mellett.
A zalai megyegyűlés elfogadta a megye területfejlesztési koncepciójának munkaanyagát, amellyel kapcsolatban Manninger Jenő (Fidesz-KDNP), a közgyűlés elnöke arra emlékeztetett: a Zöld Zala programot helyezték a fejlesztés középpontjába. A megye jövőképe szerint a gyógy- és egészségturizmusra, ipari, logisztikai és mezőgazdasági fejlesztésekre támaszkodva, a természet egyensúlyát megőrizve, "összetartó társadalmat és tisztes megélhetést biztosító gazdasággal, erős területi kohéziót biztosító közlekedési rendszerrel és élhető települések együttműködő hálózatával" fejlődik Zala megye.
A képviselők tárgyaltak a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház két ingatlanával kapcsolatos teendőkről is, mivel az ingatlan-nyilvántartásban még mindig a Zala Megyei Önkormányzat szerepel tulajdonosként, miközben a fenntartó már 2001 óta Zalaegerszeg önkormányzata. A mostani döntés értelmében a színház használatában lévő ingatlanok tulajdonjogának végleges, peren kívüli rendezéséért a város és a megye köt megállapodást egymással.
 

 

Forrás: mti.hu

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszegen

Ingatlan Zalaegerszeg

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk