Módosulhat a földhasználati bejelentés. 2013.02.15

Megszűnne a földhasználat regisztrációs díja, és azok a zártkerti földtulajdonosok, akik tavaly, év végén is használták már az egy hektárnál nem nagyobb területüket, április végéig regisztráltathatják azt. Egyebek mellett ezt tartalmazza az a törvényjavaslat, amelyet a kormány pénteken terjesztett a parlament elé.
Az Országgyűlés honlapján olvasható javaslat szerint azok a földhasználók, akik már kifizették a 6, illetve 12 ezer forintos regisztrációs díjat, azt a most benyújtott törvényjavaslat hatályba lépését követő 90 napon belül visszakapják a megyei kormányhivataltól. A magasabb regisztrációs díjat azoknak kellett fizetniük, akiknek a használatában 20 vagy több földrészlet állt.

A javaslat enyhítést ad a közös tulajdonban lévő zártkerti földek használati szabályai alól. A közös tulajdonban lévő föld használatáról a tulajdonosoknak meg kell állapodniuk, és a használat határait a térképen is be kell jelölni.
Miután a zártkerti közös tulajdonú föld többnyire a férj és a feleség közös tulajdona, felesleges teher lenne a használat adminisztrálása - áll a javaslat indoklásában. A közös tulajdonban lévő halastavakat nem lehet használatra megosztani, mivel minden tó ökológiai egységet alkot.

Forrás: mti.hu

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszegen

Ingatlan Zalaegerszeg

 

 

 

 


 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 06/30/3140123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004. szeptember 15. óta Ön a látogatónk