Zöldkártya lakásra Zalaegerszeg, Zala megye

Amennyiben Zala megyében Energia tanúsítványt készítetne ingatlanáról keressen minket, kérjen ajánlatot!

Amennyiben Zala megyében szeretné, ha segítenénk az energetikai tanúsítvány, ( lakás zöldkártya ) elkészíttetésének folyamatában, kérjük forduljon bizalommal az Önnel kapcsolatban álló munkatársunkhoz, vagy keressen minket a következő elérhetőségeken:

Das Haus Immobilien KFT

06/30/314-0123, info@dashaus.hu

 

 

Cikkek Energiatanúsítvány ingatlanra témakörből:

 

Decembertől csak energiatanúsítvánnyal lehet lakást hirdetni Ausztriában

Lakásvásárlásnál az energiatanúsítványt is érdemes megnézni

Ingatlanforgalmazók: Energiatanúsítvány követelménye a hirdetéseknél teher az eladónak, jó a vevőnek

Bruttó 51 négyzetméteres lakásomra kell energiatanúsítvány készíttetnem?

Hő térkép az energiatanúsítványhoz

Több mint ezren jogosultak energiatanúsítvány kiállítására

Csak így adhatod el a lakásod jövőre. 2012 januárjától valamennyi ingatlaneladáshoz kötelező lesz az energiatanúsítvány kiváltása.

Jövőre a lakáseladáshoz is szükség lesz energiatanúsítványra

Hamarosan: energiatanúsítvány a használt lakásokhoz is!

Az Európai Parlament és Tanács 2002/91/EK-irányelve szerint 2009-től Magyarországon is kötelező lesz a magán- és köztulajdonban lévő ingatlanokról energiatanúsítványt, ismertebb nevén zöldkártyát készíteni, energiafelhasználási jellemzőik alapján. 2008.05.20.

Az energiatanúsítvány megmutatja, hogy az adott ingatlan mennyire gazdaságosan használja fel az energiát fűtési, világítási és egyéb célokra. A zöldkártya alapját képezi továbbá a későbbi felújítási terveknek, amelyekhez banki hiteleket is egyre inkább csak ennek a birtokában lehet igényelni - hívja fel a figyelmet Szécsényi László és Erős Gábor, a Schönherr Szécsényi Ügyvédi Iroda szakértője.
A szaktárca honlapján közzétett rendelettervezet szerint az épületek energetikai jellemzőit mind a jogszerű és tényleges használatbavétel, mind az adásvétel, mind pedig a bérbeadás alkalmával tanúsítani kell. Használatbavételnél a tulajdonos köteles lesz energiatanúsítvány elkészítéséről gondoskodni.
A tulajdonosnak a tényleges használatbavételt követően 90 nap áll rendelkezésére, hogy az energiatanúsítvány elkészíttetéséről gondoskodjon. Az energiatanúsítványt bérbeadásnál a bérleti szerződés megkötésekor, míg adásvételnél az adásvételi szerződés megkötését megelőzően kell bemutatni, majd birtokba adáskor a vevőnek átadni. A rendelettervezet külön rendelkezik a 1000 m2-nél nagyobb hasznos alapterületű, közszolgáltatást nyújtó közhasználatú építményekről. Az ilyen épületek energetikai tulajdonságait és hatékonyságát minden esetben tanúsítani kell, és a tanúsítványt az épület jól látható részén ki kell függeszteni.

Az energetikai tanúsítvány tartalmazza majd az épület tényleges energiafelhasználására vonatkozó energetikai számításokat, az energiamegtakarítási javaslatot, valamint az épület minőségi osztályba sorolását. Ez utóbbi tulajdonképpen nem más, mint az energetikai számításkor megkapott érték, valamint az épületre vonatkozó követelmény összehasonlítása.

Fontos kiemelni ugyanakkor, hogy a rendelettervezet hatálya bizonyos épületekre nem terjed ki. Így várhatóan nem lesz kötelező a zöldkártya - többek között - az 50 m2-nél kisebb hasznos alapterületű, hitéleti rendeltetésű, jogszabállyal védett, valamint mezőgazdasági rendeltetésű épületek esetében. A mentesség azonban bizonyos épületeknél nem abszolút, így például, ha lakóépületeket a fentiek szerint jelentősen bővítettek, illetve felújítottak, vagy ha a rendeltetésük módosul, energiatanúsítvány elkészítése szükséges.

A rendelettervezet adásvételnél és használatbavételnél 2008. január 1-jétől, míg bérbeadásnál 2009. január 1-jétől teszi kötelezővé az energetikai tanúsítvány elkészítését. Mivel a rendelet még nem lépett hatályba, várhatóan a határidők is csúsznak. Reményeink szerint a rendelet hatálybalépését követően a vevők, bérlők és más érdekeltek élni fognak ezzel a lehetőséggel, és a tanúsítási rendszer nem silányul puszta adminisztrációs többletteherré - emelte ki a két szakértő.

forrás: www.penzcentrum.hu

Eladó ingatlan, lakás, családi ház Zalaegerszeg

Ingatlan Zalaegerszeg

 

Lakáshitel, szabad felhasználású hitel, személyi kölcsön, hitelkiváltás

Hitel Zalaegerszeg

 

 

 

INGATLAN ÉS HITELVONAL: 92/326-369, 30/3140123